Ncl

Å ta ti znaÅ¡ o LNG kad spominjeÅ¡ taj tip broda? Na DFDE, TFDE ili LNG s reliq plantom Å¡to se tiće tehnologije nemaju niÅ¡ta manje nego cruise. LakÅ¡e je na cruise-u zato Å¡to ima viÅ¡e ljudi u departmentu a to na LNG-u nema pa premna tome treba radit i automatizaciju, elektriku i elektroniku.

Å ta ti znaÅ¡ o LNG kad spominjeÅ¡ taj tip broda? Na DFDE, TFDE ili LNG s reliq plantom Å¡to se tiće tehnologije nemaju niÅ¡ta manje nego cruise. LakÅ¡e je na cruise-u zato Å¡to ima viÅ¡e ljudi u departmentu a to na LNG-u nema pa premna tome treba radit i automatizaciju, elektriku i elektroniku.

Kolega da li si ikada radio na putničkom brodu?

Nisam radio. Daj me prosvijetli na kakvim sistemima radite koji su zahtjevniji od onoga što sam naveo u gornjem postu.

Pozdrav ljudi, ovako imao sam skype interview za poziciju Assistant electrical technical officer. Receno mi je da ce mi se javiti kroz tjedan dana jesam li primljen ili ne. Ali kao interview sam odradio odlicno, ako im je vjerovati :)..Trenutno sam na kontejneru(CMA-CGM) na poziciji asistenta struje-reeferman odradio sam jedan ugovor od 3 i pol mjeseca i ostalo mi je jos 2 i pol da bi mogao polagati ETO.
Dali mi je pametno prebacivati se na kruzera i kako oni kazu mijenjati žarulje,odrzavati liftove(tako su mi oni rekli da bi to trebao raditi) ?
Jel kasnije postoji mogucnost da oni avancaju za 3. ili 2. struje(ili kako vec kod njih idu rankovi) i koliko se usput moze uz struju nauciti ?

Naravno da je pametno..nezelim uvridit nikoga ali velika je razlika od kontenera i kruzera...i nisu tu samo zarulje i liftovi ima tu struje koliko ti srce pozeli sto na konteneru nema...sa kruzera kasnije mores di oces pogotovo ako si prvi struje.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Naravno da je pametno..nezelim uvridit nikoga ali velika je razlika od kontenera i kruzera...i nisu tu samo zarulje i liftovi ima tu struje koliko ti srce pozeli sto na konteneru nema...sa kruzera kasnije mores di oces pogotovo ako si prvi struje.

Hvala puno na odgovoru :)))..Tip iz crewinga s kojim sam pricao na interview-u mi je rekao da sve vezano za poriv necu ni vidjeti jel je HV a nemam tecaj, nadam se da ce me neko od elektricara barem uputiti u to ako ne u praksi u teoriji, biti ce dovoljno za pocetak. :D

Naravno da nije pametno,
Ugovor za asistenta ti je 9 miseci,minjat ces zarulje i eventualno povlacit kabele po makini,ako te uzme electrical engineer pa ces tu i tamo vidit kako izgleda lift machinerY,obicno ces bit sa 3 filipa asistenta,koji ce te stavit odma u izolaciju,tako da ce ti bit snadi se druze,ko te j...
Sve i da rasipas posal ovancat ce te za 2nd electriciana i onda ces imat ugovor 6 miseci ,popravljat kave aparate,spahere i perilice posuda.
Dok ti dojes do pravih stvari i pms systema,automatike... HV/Azipoda proc ce lipih 5 godina,ako nisi vec odlican u svom poslu,e u tom slucaju se uz malo ulizivanja da napredovat.
Drz se ti lipo kontejnera,ovancaj za struju i onda doji na kruzera ka electrical/electronic eng. Tako san i ja ,i za elektricare koji nisu bili na kargu ka electriciani sam doktor znanosti
Pozdrav

Od asistenta do prvoga struje ima najmanje 3 ovancamenta ,electrical department na novim brodovima ima po 17 ljudi,na mome ih je 13

Naravno da nije pametno,
Ugovor za asistenta ti je 9 miseci,minjat ces zarulje i eventualno povlacit kabele po makini,ako te uzme electrical engineer pa ces tu i tamo vidit kako izgleda lift machinerY,obicno ces bit sa 3 filipa asistenta,koji ce te stavit odma u izolaciju,tako da ce ti bit snadi se druze,ko te j...
Sve i da rasipas posal ovancat ce te za 2nd electriciana i onda ces imat ugovor 6 miseci ,popravljat kave aparate,spahere i perilice posuda.
Dok ti dojes do pravih stvari i pms systema,automatike... HV/Azipoda proc ce lipih 5 godina,ako nisi vec odlican u svom poslu,e u tom slucaju se uz malo ulizivanja da napredovat.
Drz se ti lipo kontejnera,ovancaj za struju i onda doji na kruzera ka electrical/electronic eng. Tako san i ja ,i za elektricare koji nisu bili na kargu ka electriciani sam doktor znanosti
Pozdrav

Znaci 9 mjeseci, receno mi je od doticnog Yuriera da je 4 mjeseca ugovor +/- 1, sto se tice avancanja kao da se jako brzo avancaje ali to macku o rep...Meni je problem sto tu na CMA-a sigurno necu biti avancan naredne tri godine minimalno, njihova politika treba im reefermena ne struje. Jeli gledaju oni razinu skolovanja ili ih to ne zanima previse :D ?

Od asistenta do prvoga struje ima najmanje 3 ovancamenta ,electrical department na novim brodovima ima po 17 ljudi,na mome ih je 13
To je druga prica stvari triba gledat malo sire...negdi su elektronicari glavni a negdi su glavni elektricari...sve od firme do firme..prosa san ja i contener i cruise i offshore...i jedno sto vridi je da kad imas cruise exp ides di oces u industriji..sve ovisi o coviku di ce sto ce i koliko brzo ce..ali na kontenerasa nema puno mudrolije i ako se zapne zapet ces za cili zivot!

Tako
'da' definitivno po meni minjaj i neboj se nicega i pusti ove price o NASA inzinjerstvu, u pojedinim industrijama.

Oprosti bodule necu vise...ovo si garant uvatija piku sto ima i wifi u salonu za sisanje

To je druga prica stvari triba gledat malo sire...negdi su elektronicari glavni a negdi su glavni elektricari...sve od firme do firme..prosa san ja i contener i cruise i offshore...i jedno sto vridi je da kad imas cruise exp ides di oces u industriji..sve ovisi o coviku di ce sto ce i koliko brzo ce..ali na kontenerasa nema puno mudrolije i ako se zapne zapet ces za cili zivot!

Tako
'da' definitivno po meni minjaj i neboj se nicega i pusti ove price o NASA inzinjerstvu, u pojedinim industrijama.

Tako ce i biti, ako me prime naravno. Ovaj tjedan cu znati ishod cijele situacije :D

Da Yurier Sanz

Prosli tjedan mi je bio u posjeti da mu odrzim prezentaciju o tome kakav je ustroj El. Departmenta i sto se od koje pozicije ocekuje.
Tako da sve sto on o tome zna - je pokupio od mene... A prije toga mu skoro pa nista nije bilo jasno, tako da nije cudno da je mozda davao i kakve krive informacije.
Inace rekao mi je da mu kronicno fale Junior Electronic Eng./Ent, pa ako ima netko sa iskustvom s entertainment opremom - po teatrima, video wall-ovima, projektorima, opremom za teretane, opcenito sound i video sistemima , takve odmah uzimaju.
Placa za to nije nesto(zato i je velika potraznja), ugovor je 6 mjeseci , ali za nekoga bez prethodnog iskustva po brodovima, postoji mogucnost avancavanja na Electronic Eng. Poziciju nakon par ugovora... I svakako je bolje od pozicije Ass. Electa.

Last edited:
Back