Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

ide i gore
pitanje miseca kad ec petrobras totalno kleknit a tad ce 30-40 semi izgubit ugovor
a velike firme nece da udu na brazilski market zbog nesredenih odnosa I korupcije
ali nakon svake nevere dode sunce pa ce I posli ove...
kolega lipo je viditi da ima jos optimista...ja sam isto siguran da ce opet zasjati....pitanje samo koliko dugo ce biti ta nevera i tmurni oblaci....a za velike firme nas i nije briga....doci ce drugi igraci....show must go on...[emoji3]

Nebi vas ti bedirat ali barel nafte nikad vise nece bit povise 70 dolara
Nikad vise
Ko se prilagodi opstat ce

Sent from my internet mobile device

Nikad vise

Pricas pizdarije, to nitko ne zna...barem ne mi sitne ribe.
Moze opet past na 27$, moze doc na 100$.

Moje je misljenje da ce se oporavak osjetiti 2018, ne mora ni tada, ali realno moguce...

ide i gore
pitanje miseca kad ec petrobras totalno kleknit a tad ce 30-40 semi izgubit ugovor
a velike firme nece da udu na brazilski market zbog nesredenih odnosa I korupcije
ali nakon svake nevere dode sunce pa ce I posli ove...

Petrobras je odavno kleknuo...od nedavnih 80-tak drilling unita danas imaju pod ugovorom 32.
Od toga ih busi mozda 70 % dok su ostali stby.
Velike firme ulaze na veliko na Brazilski market te ce iskoristit nastalu situaciju I ubirati plodove za nekoliko godina.
Shell je usao na veliko dok je jos nekoliko velikih igraca u pitanju koji samo cekaju pocetak dodjela koncesija.

Petrobras je odavno kleknuo...od nedavnih 80-tak drilling unita danas imaju pod ugovorom 32.
Velike firme ulaze na veliko na Brazilski market te ce iskoristit nastalu situaciju I ubirati plodove za nekoliko godina.
Shell je usao na veliko dok je jos nekoliko velikih igraca u pitanju koji samo cekaju pocetak dodjela koncesija.

Slazem se s ovim i mislim da je ovo ono sta su veliki igraci cekali. Da potone Petrobras i da prestane njegov monopol u Brazilu.

Nikad vise

Dabogda bio 20k dolara barel ,da svi busimo za 1000$ na dan 😂

Poslano sa mog SM-G930F

dans su isla 4 pisma otkaza za Odebrecht
dodi je primi jedno pismo o tkaza ako ide ss77 ide I sister rig jer operacija jednog riga u brazilu je preskupa
ocean rig je isa prije koji tjedan
sandopolis lista je svakim danom sve manja tj manje od 32 riga
update 12.52 Brazil time

Super je to sto ce americke i EU firme uletiti u Brazil, dole je super za raditi ako nije za Petrobras...

Statoil je u 7. mjesecu za 2.5B uzeo neki field, jos Total, Exxon neka ulete, a vjerujem da je to pitanje vremena.

stranci su uzeli neke busotine ali sve je to malo i strasno sporo ide ,naravno petrobras nece da im proda ono sta im je donekle isplativo u ovom trenutku sva nalazista su deep water sta trazi vise soldi za instalaciju i ostale gluposti
tako da sve je to naftnim kompanijeam nekakvo ulaganje u buducnost koja je maglovita ...

dans su isla 4 pisma otkaza za Odebrecht
dodi je primi jedno pismo o tkaza ako ide ss77 ide I sister rig jer operacija jednog riga u brazilu je preskupa
ocean rig je isa prije koji tjedan
sandopolis lista je svakim danom sve manja tj manje od 32 riga
update 12.52 Brazil time

Kazes 4 pisma otkaza za Odebrecht?Jebena je onda situacija u Petrobrasu ako se rjesavaju svojih nacionalnih firmi...
Samo mi nije jasno kako ce Petrobras platiti penale buduci da su im svi rigovi pod dugogodisnjim ugovorima.
Odebrecht Drill Shipovi imaju ugovore cak do 2021/2022...a Petrobras nema love za prekinuti ugovore rigovima kojima ugovor istice u 12 mj ove godine.Tako da cisto sumnjam da ce se to dogodit.Iskreno mislim da lupetas malo previse,kao i uvijek, ali to je tvoj problem...

Sto se tice DODI-a...odavno ih se pokusava izbaciti iz Brazila, to i nije neka novost.
Poceli su sa onim kramama koje su spajane zakovicama...a nastavilo se sa ostalim rigovima kako su im isticali ugovori.

Ista stvar se dogodila i sa Enscom...

Pokusalo se i sa Transoceanom,nakon incidenta sa Chevronom, ali njih je malo teze izgurati.
Jedan od zadnjih ugovora Petrobrasa koji je dodijeljen cak na pocetku ove krize je bio Transoceanu.
Ako se ne varam ugovor je na 4 ili 5 godina.

Nakon sto je projekt Sete Brazil propao, sve ce se to vratit na staro cim se oporavi market.
Potpisat ce se novi ugovori te ce i DODI i ENSCO i Seadrill opet radit kao i prije i povecavat svoju flotu u Brazilu.
Jedino sto ce se promjenit je prosjecna starost flote koja radi za Petrobras odnosno bit ce puno mladja.

shark nama su poslai pismo otkaza za SS7
ugovor je do 2019 ,poslali su SS55 na cold stack da bi na SS77 prebacili njegov ugovor
a opet je pismo otkaza islo tj doslo do Houstona,ovo procit neces u novinama ....

petrobars se rijesava rigova na taj nacin da ih napuni s pendency ,trenutno mi moramo radit s otvorenim bus tie
jedino tako mozemo bit na mpd wellu
a to je zahtjevalo kompletno novu studiju od HV board pa do promine con start Kongsberga etc pa FMEA a mi nismo mogli radit za to vrime
uglavnom otislo je nekoliko miljona ,tj ostavilo se u Brazilu (jer ABB i Konsberg Brazil vise en mogu bas lako vuc novce vanka u svoje maticne kuce)

Bilo koja inspekcija te moze zaustavit i tako letis vanka jer ako si vise od 30% down time by by

ti ugovori posli idu na sud i cekas nekoliko godina dok se ne rijesi i ako se rijesi
a ti radis ovde po zakonima brazila nemoj zaboravit

s obzirom da se mene tice veoma dobro sam upoznat u tu problematiku

sad ako tebi ja lupetam ok ,tvoje misljenje

jos nesto krame su napravile najvece novce u brazilu,
bilo ih je 18 Withinton je bia na 275Tusd s 60ljudi
troskovi dnevni 50Tusd ,worker,clipper,start,baraones ajme cudo....

@Srelec

Slazem se sa tobom za DODI-jeve krame...ti uniti su radili ogromne novce medjutim vrijeme ih je pregazilo.
Rjesili su se i bivsih Pride-ovih tj. kasnije Ensco-vih semi subova koji su bili dugo godina u svim segmentima top 5 ili 10.

Nakon 10-tak godina u Brazilu kao i ti, vrlo dobro sam upoznat sa situacijom...tako da mogu i ja nesto komentirati.
Sve je meni jasno za inspekcije,vrlo sam dobro upoznat sto se tice te tematike.

Medjutim ako nemas direktan info od Campanhara onda nemoj pisat pizdarije za Odebrecht i da im je Petrobras otkazao 4 riga.
Do nedavno su imali 3 DS-a stby na sidru i svaki je zaradjivao 90 % day rate plus 10 % bonusa...znaci unit im ne radi a zaradjuje 100 % day rate.Nema dowtimea, uptime 100 %.Petrobras je to napravio jer im je jeftinije staviti rig na stby i placati samo day rate unita nego drzati unit u operacijama i trositi 1.2 mil USD dnevno.Koliko vidim sva 3 DS-a su se makli sa sidra i cujem da je svaki dobio potpuno novi well.Odebrecht je ipak Brazilska firma i mislim da ce se njih zadnjih rjesiti ako sto u medjuvremenu ne ispliva iz afere Lava Jato.
Inace koliko znam Odebrecht je jedina firma u ovoj krizi koja nije rezala ni place ni bonus, dok svi drugi jesu.

Last edited:
odebrecht nije reza place jer su im ionako bile manje od drugih
meni je placa srezana na nivo od 2007g s time da je dolar 4.5 isa na 6.7

info za dodi zanam 100%
istotako je sister rig bia na stby 8miseci i primia more pendency tako da tih 90+10% u konacnici je bilo puno manje
na neke pendency smo pristali da stoje stalno jer ih je nemoguce rijesit bez zaustavit rig

odebreht imam par prjatelja(Brazilci koji su tamo seniori) to je doslo od njih
isto tako su moji brazilci u makinji to potvrdili
dozvoljavam da je to istina
Ali i fiscal i dpps inspector Mariana i Paulo Faria(koje znam dugo ,jedna je cura a drugi je bivsi serviser od ABB) su nagovijetili taj scenario
ti ljudi su bila sad dva tjedna na rigu i okrenuli sve naopako
inace isla su pisma na nekoliko adresa a ANP kao zec trce okolo i trazi razlog najmanji za zaustavit te i onda ides na onih cuvenih 30%down time dok ne rijesis....

taj nacin izrazavnaja pizdarije i sl
stari zbilja nije uredu

Last edited:
@Srelec

Normalno da su pizdarije kad pises tipa rekla-kazala...Nije nista osobno, da krivo ne shvatis.
Ako je nesto cinjenica onda je to tako, a sve ostalo su nagadjanja i glasine.
I do mene dolazi more toga ali sve uzimam sa jednom velikom rezervom.

Pozdrav

shark
nikog petrobras nije drza na kako ti kazes
Do nedavno su imali 3 DS-a stby na sidru i svaki je zaradjivao 90 % day rate plus 10 % bonusa...znaci unit im ne radi a zaradjuje 100 % day rate
to su price za prvase,na svim jedinicama je srezana posada i placa
toliko su im nabili pendencia da glava boli i tih 100% se istopilo

ajmo ovako sve sta tikazes je sveto pismo
a ja pisem pizdarije iz macae
poz i do sljedeceg razgovora

@Srelec
Drzao je Petrobras sva tri unita na 100 % day rate kako sam i napisao.
I to 6, 7 mjeseci ako zelis znati tocan period.

Sto se tice posade opet imas krive informacije...Slabo te ti tvoji Brazilci informiraju.
Posada nije bila srezana nego je dio posade poslan na godisnji odmor dok su uniti bili stby.
Znaci nisu im dali da unovce 2 tjedna godisnjeg kao inace nego su ostali doma na placenom odmoru.
Tako su izredali cijelu posadu i to cak unaprijed sto je bilo vrlo pametno.

Koliko znam sva tri unita imala su masu inspekcija tipa DPPS, RASME, ANP, PAG, SOEX, Petrobrasa, Navy, Bahamas, i sl.
Vecina non conformity-a je bila C, D i E dok je samo nekoliko bilo B te je sve rjeseno u za to predvidjenom roku, tako da nista od toga nije utjecalo na day rate od 90 % te bonus 10 %.Takodjer za vrijeme stby perioda radjen je 5-godsinji SPS na dva DS-a riskirajuci jako puno jer da ih je u tom periodu PB zvao nazad u operacije ne bi uniti bili spremni vise od mjesec dana sto znaci full down time.
Iskreno cisto sumnjam da se Odebrechtu nije pogodovalo da se naprave ti poslovi i uniti obnove klasu za slijedecih 5 godina.
Ipak je to trajalo nekoliko mjeseci...

Iz gore navedeog zakljucjem da Odebrecht ima jako dobru suradnju sa Petrobrasom i da im se jos uvijek pogoduje na opce poznati Brazilski nacin...vjerojatno ce slicno napraviti i sa ostalim unitima u bliskoj buducnosti.
Znaci uniti stby na nekoliko mjeseci, napravit ce se 5-godisnji poslovi da se obnovi klasa te nakon toga nazad u operacije.

Na kraju imas mogucnost za popravni...Da li su moje informacije tocnije od tvojih ili i dalje vjerujes svojim Brazilcima (rekla-kazala) i mislis da ne pises pizdarije?

dali znas koliko kosta B pendencia ?
dali znas koliko kosta bit na wellu s otvorenim bus tie
ocigledno slabo pitas quote od Kongsberga i ABB Brazil

Nije samo OOG radia klasu i servise i SS75 je sve to isto prosa sta stby ,ali to je bilo....

dali je OOG nacionalizira veliki dio rigova i potjerao strance?
pa ja znam barem njih nekoliko osobno koji vise nisu tamo a neki su zbilja u svojoj klasi ciste 10!!!

a morki pasic natira si me da ti moram rec o cemu ti pricas........

Opet krive informacije...opet rekla-kazala...pa daj vise prestani!!!
Odi tamo daj ruku svojim deckima i rjesi taj Konsberg ili mijenjaj kartice svaki tjedan.

Kazes da je OOG nacionalizirao veliki dio rigova???opet lupetas!!!
Dva riga imaju ugovor sa Petrobrasom da od 01.07.2016 mora biti 100 % Brazilaca na njima.
Ugovor majstore...ugovor!!!!
Neke decke su prebacili na druge rigove, a neki su nazalost ostali bez posla.

Ha,ha,ha, pocinjes bit smijesan, covjeculjak mali...Znam ja dobro koliko kosta B pendecnia...
Otvoreni bus tie?Pricas o HV Master bus tie?Nije mi jasno o cemu pricas jer si nedorecen...
Uostalom nije vise ni bitno...

Blizi mi se kraj radnog dana i lagano me pocinjes nervirat.
Pa da te lagano skinem sa ..... i dnevnog reda.
Odjavljujem se za veceras, a tebi i sebi zelim ugodnu i laku noc... i da nas nitko ne zove i ne budi veceras.
To je najbitnije...

ovako ti petrobars kaze
auto ti je super ali taj tvoj volan sta je na livoj bandi nakon 5god ugovora sta si ga vozia u tvome autu
triba ic na desnu stranu(ali ti si potpisa da si mu da auto s volanom liva strana,kako sad to rijesit!!!)
za pribacit volan s live na desnu stranu triba platit nekog da to napravi
jer ti ne mozes tj ne smijes to radit
a onda neko triba napravit studiju o tome jer to je protivno onom cemu je napravljeno
proc neki attest i slicne gluposti

evo sad sam ti to pojednostavnija ,tako inace razgovaram s osobama koje nemaju tehnicke naobrazbe

ako radis s otvorenim bus tie (sklopka izmedu dva hv switchboard )na poziciji discrimination study za HV board ti se minja neko to triba napisat i testirat,a napisat i kalibrirat ce gospa sinjska kad to nije predvideno za to..
a to trenutno traze ......
dobro sta ci cinis na tom brodu peres pjate kad ti sve triba crtat
jel ti sta narucujes,pitas cijene ,radis budget?
pitas koji AFE od central jer menager to ne moze odobrit i sl????

Ugovor ti ne znaci nista daj probudi se di radis
dali je ocean barones ima ugovor do 2019 ,eto ga sad u na dnu Pensacola, nakrizanju gulf beach highway 82 i Louisianan Hwy27
interesantno je to vidit na karti a i uzivo tamo je poveca skupina
ocean rig je zaustavila ANP di je sad ako trebas sliku evo vidi je
Untitled.jpg

a ovo je bia ugovor za OR
Ocean Rig, Petrobras agree to 3-year, $1.1 bln drill ships lease | Reuters
www.reuters.com/.../ocean-udw-petrobras-contract-idUSL2N0SF...
lis 2014. - Petrobras, as the Brazilian oil company is known, will get the ships, the Ocean Rig Corcovado and Ocean Rig Mykonos, for 1,095 days, Ocean ...

Last edited:
Back