Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Ala ludila
Tupilo od nekuzenja

Prvo da naglasim
Radim u naftnoj industriji

Drugo
Ne razumin strku oko tih naftnih polja di tribas imat cijenu barela brat bratu 80-90 usd da bi bilo isplativo a nafta nece nikad vise priko 60-65 usd
Ameri imaju nafte na bacanje
Kina stagnira.nema vise rasta ka sta je bia prije nekoliko godina kad je nafta bila preko 100 usd
Iran ce da punpa monstruozne kolicine a kad je nafta bila 100 i vise usd imali su embargo i nisu izvozili niti jedan jedini barel

Sent from my internet mobile device

@Srelec
Nije mi vrag dao mira pa da malo bacim oko jer sam siguran bio da si nesto opet poceo lupat.
Ides iz krajnosti u krajnost...blamiras se sve vise i vise...

Lupetas gluposti na forumu i argumentirano sam ti se suprostavio i dao ti do znanja kako stvari stoje na Odebrechtu.
I dalje ne zelis prihvatit ono sto sam napisao odnosno da pises pizdarije o Odebrechtu.
Znaci cinjenice sam iznio za razliku od tebe koji pises dezinformacije,odnosno ono sto si nacuo od Brazilaca sa kojima radis.

Nisam se uopce dotaknuo drugih stavri o kojima ti sad pises.Alo kuc-kuc...anybody home?

Ova usporedba sa autom i volanom malo na lijevoj pa na desnoj strani ti je vrh vrhova...nemam rijeci...
Kakva blamaza Igoricu...pa ovo je strasno...

Nije mi jasno zasto se cudis za otvoreni bus tie...pa Petrobras to trazi vec odavno.

Ja u kope, a ti u spade...ja ti repliciram na tvoju tvrdju da je na Odebrechtu pocela nacionalizacija i govorim da nije istina te da su expati na Odebrechtu popusili na dva semi suba samo zbog ugovora i datuma 01.07.2016 i zahtjevom Petrobrasa da mora biti na ta 2 semi suba 100 % lokalne posade inace idu penali 20 % day rate.A ti o sasvim nekim drugim ugovorima...ajme majstore koji kupus...

Na kraju krajeva nije bitno sto Petrobras trazi, tko je izgubio ugovor, tko nije, tko radi, tko ne, moj zakljucaj je da su ti se malo polupali loncici te da si se malo pogubio u ovoj nasoj raspravi.U biti te shvacam,dogodilo ti se vjerojatno od silne zelje da meni repliciras sa argumentima koje u biti nemas.Bar ne one na onu temu o kojoj ja pisem i na koju sam ti replicirao.

Majstore ajde uzivaj u svom svijetu, ja odoh nazad u realnost prat pijate...

P.S.
Narucivanje, cijene, budjet i AFE...Kakve to veze ima sa temom?Boze mili kakvo lupanje...

Last edited:
porski pas

prica si o ugovorima kao nesto sta je sveto,ja kazem da je to komad karte i nista vise
pa si dobia sliku OR broda u las palmasu ,taman su arivali
I ispod s neta skinuto kad je taj ugovor potpisan i koliko je triba trajat,zbroji i vidit ces da je ugovor prekinut dobru godinu i po prije
znaci nije rekla kazala vec cinjenice
brod je zaustavia ANP ne Petrobras,ic zaustavit novi brod koji mu je to certifikat isteka???
raiseri su ok 5god ,drill oprema isto ok ,klasika klasa broad i sl gluposti sigurno ok
ali brod je zaustavljen i otisa je ca....

dva riga di ja radim su im prekinuti ugovori i isli su ca ako triba pitat cu barba google da mi to pronade pa i to mogu stavit

znaci nesto konkretno ti je odgovoreno na tvoje da to pise u ugovoru i da ja pricam pizdarije
ugovor u brazilu ne vridi nista tj strasno malo

a svaka pendency koju izmisle kosta vrece novaca....
pogotovo na novim rigovima di sve to radi third party

ali ovo sta je Jose napisa dode ka sveto Pismo u ovom trenutku....

OR Mylos je izgubia ugovor jer nije tija Grego (vlasnik) spustat day rate. To mu se vec razbilo o glavu na vise rigova. Prica se da ce Grego objavit bankrot vrlo brzo. Sve u svemu dionice OR su pale na 0.80$ sta je u samo jednom danu bio pad veci od 50%.

Based on latest financial disclosure Ocean Rig UDW LLC has Probability Of Bankruptcy of 51%. This is 9.75% higher than that of the Basic Materials sector, and 10.54% lower than that of Oil and Gas Drilling and Exploration industry, The Probability Of Bankruptcy for all stocks is 18.47% lower than the firm.

Toliko za sad i lip pozdrav

Last edited:
ja sam na odebrecht. pitajte sto vas zanima, a veceras cu proucit vasu raspravu i ukljucit se, makar ovako na prvu shark je puno vise u pravu od srelec

Sto se tice cijene to odlucuju izbori u americi,naftasi su lobirali dosta kod republikanaca, a hillary nije dobrog zdravlja,trump isto odgovara ruskoj naftnoj oligarhiji tako da cemo vidjeti,neki dan ide vijest da je kriza na teretnjacima sto bi bila mozda, ali ipak "mozda" naznaka da ce skocit nafta,i vratit se po starom,nece sibat dayrate kad su nasi vrudali aberdeenom ali bit ce ok.Za sada nagađanja i prazne priče,kako se situacija razvije.

Ide u scrap, jer klijenti vise ne zele single derick...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dual derrick buducnost jedina. ima tu istine.

Sta se tice toga o mraku evo vidim OR iznajmia Poseidona koji je bia u cold stack misec dana ide u Tanzaniju na par miseci i u 4 misec 2018 ide na godinu dana za ENI u Angolu.

Vrti se nesto ali mislim da novih uleta nece bit oni koji sad rade ce i radit i ko je osta kupit slatko taj je osta svi drugi ili drugabransa ili doma.

Zalosno ali istinito

Evo TOI reaktivira dva semija za Australiju.
Vantage Drilling- Platinum ide u Indiju za 105000 dnevno...nesto se krece ali za jako malu lovu
Ensco dobija ugovor za 3 broda, cak jednog je izvuka iz DSME.. i tako dalje

Sent from my iPhone using Tapatalk

ovo novih ugovora kao da ih i nema ,firme rade s minusaom debelim
neznam dali imate i odgovarate za budget i znate koliko kosta vas brod na kojem radtite dnevno

105tusd za platinuma je 0 ,to je radit s sigurnih 60-80tusd minusa garantiranih
drzat dobar rekord riga u operaciji i moilit boga da nesto uleti di ces radit s plusom
bez pozitivnog safety rekord i prijasnjih poslova teze je zaposlit rig danas...
taj drill ship je bio na hot stack i kostao dnevno gatam 30-50tusd neznam koliko je ljudi bilo sta?
tribalo bi zvat starog frenkija i pitat sta je doli ....

dual derick

dalmos ipunjava sam par natjecaja s svoje starne za chevron australija(ovo sta je maritimo gore spomenia) ,nesto za murffy ovdi brazil i bila je jos jedna
niti jedan klijent nije zahtijevao duall derrick ate liste su bile poduze..
austarlija je bila shallow water od 80metri do 980 trazli su dp rig i anchor ili kombinaciju dp anchor...
duglavnom deep drill slabo i nikako

ovo sta je ensco dobia je zahvaljujuci memagmentu jer su ostali u uredu stara garda s poznanstvima nisu dosli bin counteri(kao na vecunu drill firmi danas) i placeni su poslovi da se dobiju ,cijena je korektna za danasnje uvijete

nema kupit slatko, kad ugovor od +400 tusd stane sljedeci ako ga ima je na 200 a to su ako ga dobijes soldi za puko prezivljavanje
zadnji drillship je TO zaposlia ovdi za 185 a to je kals atvog broda cak iznad!!

jedan semi operacioni troskovi su 180-210 tusd dnevno

nesto se mora debelo promijenit u offshore biznisu da se dode pameti

2 lloyd covika za 5 dana su placeni 85tusd za nekoliko slika i report ,jer petrobars trazi third party da napravi audit....
promjena servera aker drilling opreme s windows xp na windows 7 je 1,5miljuna usd ....

s ovim najmom i ovim cijenama servisa je nemoguce radit...

Brazil krece u international

Rio de Janeiro - The Brazilian government granted on Friday the rights for companies to explore high-potential oil blocks in Brazil's offshore pre-salt region. Six of the eight auctioned blocks were offered.

See below the blocks and companies that have won the exploitation rights:

BLOCK: HIGH CAPE COLD CABLE

WINNER: Consortium formed by Petrobras (50 percent) and BP (50 percent)

BONUSES OF SIGNATURE: 500 million reais

BLOCK: CAPE HIGH CAPE WEST

WINNER: Consortium led by Shell (55 percent) including CNOOC (20 percent) and Qatar Petroleum International (25 percent)

SUBSCRIPTION BONUS: 350 million reais

BLOCK: PEROBA

WINNER: Consortium led by Petrobras (40 percent), which includes BP (40 percent) and China National Oil & Gas Exploration and Development (20 percent)

BONUS OF SUBSCRIPTION: 2 billion reais

BLOCK: NORTH OF CARCARÁ

WINNER: Consortium led by Statoil (40 percent), Exxon Mobil (40 percent) and Petrogal (20 percent)

BONUS OF SIGNATURE: 3 billion reais

BLOCK: SAPINHOÁ ENVIRONMENT

WINNER: Consortium led by Petrobras (45 percent), which includes Repsol Sinopec (25 percent) and Royal Dutch Shell (30 percent)

BONUSES OF SUBSCRIPTION: 200 million reais

BLOCK: SOUTH OF GATO DO MATO

WINNER: Consortium led by Shell (80 percent) and French oil company Total (20 percent)

BONUSES OF SUBSCRIPTION: 100 million reais

BLOCK: PAU BRASIL

WINNER: No offer

BLOCK: SOUTHWEST OF GREEN TURTLE

WINNER: No offer.

ajmo to ovako 6 blokova
stavi 4 riga po bloku negdi i vise i neka su dv abroda po rigu
ti je 24 riga i 48 brodi i daj jos rov 6 komada

eto posla

ja kazem 150-200ljudi ce dobit posal s nase strane..

a sad triba radit i infrastrukturu e tu krece jdn tu ce bit opet dobar broj ljudi povucen s stndby a neke nove ce i uzest ali ne puno...

Back