LNG brodovi

Moze li mala pomoc, evo mene isto tako zanima LNG, bas se na Golara pokusavan ubacit vec skoro dvi godine, do sada san navigava na tankere i VLCC, inace san 2nd eng. Stalno obecavaju ukrcaj ali nista konkretno, svaki put je odgovor da za sada nema mista ali bi se uskoro moglo otvorit tako da mi sve to lagano mirise na neku vrstu zavlacenja i lagane neozbiljnosti od strane agencije.

Moze li mala pomoc, evo mene isto tako zanima LNG, bas se na Golara pokusavan ubacit vec skoro dvi godine, do sada san navigava na tankere i VLCC, inace san 2nd eng. Stalno obecavaju ukrcaj ali nista konkretno, svaki put je odgovor da za sada nema mista ali bi se uskoro moglo otvorit tako da mi sve to lagano mirise na neku vrstu zavlacenja i lagane neozbiljnosti od strane agencije.

Dobro moras bit ipak malo konkretniji jer iz ovoga posta se ne vidi kakvu vrst pomoci trebas ili trazis.

Evo vidin da se ljudi tamo ukrcavaju a mene stalno zavlace, iman 4 godine iskustva u rangu, mozes li mi rec kakvi su uopce kriteriji za upast na Golara.

Po ovome kako je upa kolega cruise line ne vidim bas neke kriterije.Naime on je s putnickih presa tamo bez ikakvog LNG prethodnog iskustva. Valjda ce napisat koju ric vise kad se spoji na net.

Evo vidin da se ljudi tamo ukrcavaju a mene stalno zavlace, iman 4 godine iskustva u rangu, mozes li mi rec kakvi su uopce kriteriji za upast na Golara.
Neznan za Golara, ali ima jedna lipa firmica za uletit na LNG bez iskustva, pogotovo seniorima..

Pa ne bih znao kako se na Golara "upada" kako kazete, pogotovo ne danas... Ja sam 2004. "upao" tako da sam jednostavno bio poslan tamo... Isto tako su me mogli poslat bilo di drugdi, ja bi tih dana to prihvatia...

Kolega cruise je strojar, iskusan, dakle LNG ili BZ? SF to nema veze.. Dodu??e on ka?že da nema iskustva na pari, a isto tako ka?že da ga je poslalo u ni?ži rank - dakle i nije ba?? pazaria...

E sad valjda će vam on ne??to vi??e odgovorit.

Inaće te??ko je danas upast na LNG i sa iskustvom, jer novogradnje su sve iza??le, posade su se manje vi??e iskristalizirale, i sad će par godina bit puno te?že upast nego prije 4 ili 5 godina...

Pa ne bih znao kako se na Golara "upada" kako kazete, pogotovo ne danas... Ja sam 2004. "upao" tako da sam jednostavno bio poslan tamo... Isto tako su me mogli poslat bilo di drugdi, ja bi tih dana to prihvatia...

Kolega cruise je strojar, iskusan, dakle LNG ili BZ? SF to nema veze.. Dodu??e on ka?že da nema iskustva na pari, a isto tako ka?že da ga je poslalo u ni?ži rank - dakle i nije ba?? pazaria...

Inaće te??ko je danas upast na LNG i sa iskustvom, jer novogradnje su sve iza??le, posade su se manje vi??e iskristalizirale, i sad će par godina bit puno te?že upast nego prije 4 ili 5 godina...

sla?žem se s ovim boldanim,
pogotovo ??to sam čuo da se sprema či??ćenje na pronava ,tako da će biti dosta iskusnog kadra na tr?ži??tu.

Tocno ovo sto je kolega Kolega reka,prvi put sam na brod isao daleke 1989,
Ostavio jedanaest god.na cruiserima,opet pocevsi iz pocetka i najnizeg ranka,pa na cruiserima "odvozio"do senior prvog i onda dosao ovdje rang nize ili cak dva ako se uzme uzima u obzir i cargo eng.

Nadam se da sam pomoga,sad moram u gvardiju.

Tocno ovo sto je kolega Kolega reka,prvi put sam na brod isao daleke 1989,
Ostavio jedanaest god.na cruiserima,opet pocevsi iz pocetka i najnizeg ranka,pa na cruiserima "odvozio"do senior prvog i onda dosao ovdje rang nize ili cak dva ako se uzme uzima u obzir i cargo eng.

Nadam se da sam pomoga,sad moram u gvardiju.

Azalea Zadar organizira interview za tri biv??a PRONAV-ova LNG koje idu nazad vlasniku (Mitsui), također Mitsui Asia Fleet (LNG) vade brodove iz lay up-a (LNG Wakabu mare), idemoooo u Zadar:D

Ugovor

Ugovor

Evala!

Nikako skuzit iz postova,koliki su ugovori sad juniorima na Golara i koliko brodova imaju na koje krcaju nase?

Pozdrav sa dalekog Pacifika

Evala!

Nikako skuzit iz postova,koliki su ugovori sad juniorima na Golara i koliko brodova imaju na koje krcaju nase?

Pozdrav sa dalekog Pacifika

to koliko brodova di krcaju nase imaju nebi zna rec,jer sam i sam novi,ali su napravili razliku od FSRU i LNG carriera tako da na FSRU i juniori imaju 3-3 ugovor,a na LNG carrierima jos uvik 4-2.

Kolega cruise je strojar, iskusan, dakle LNG ili BZŠSF to nema veze.. Doduše on kaže da nema iskustva na pari, a isto tako kaže da ga je poslalo u niži rank - dakle i nije baš pazaria...

E sad valjda će vam on nešto više odgovorit.

Inaće teško je danas upast na LNG i sa iskustvom, jer novogradnje su sve izašle, posade su se manje više iskristalizirale, i sad će par godina bit puno teže upast nego prije 4 ili 5 godina...

Kolega ne bi se slozija s ovim da nisam dobro pazaria,prvo jer nisam ima izbora
ili u nizi rank ili ostat na cruiserima,a da sam ima izbor i isa za prvog zaheba bi se samo tako,mozda mi je prvi dojam o "pogonu" malo zastrasujuci i virujem da cu te neke osnove svladat i brze nego sam na prvi pogled mislija ali sam prvi pogled prvi dan na paru od 60 bara i 500C,pumpu staru 35 god.sta je vrti parna turbina i dize tlak do 100 bara a pribacuje vodu od 100 i kusur stupnjeva....stvari koje u zivotu vidija nisam, a od prvog se ocekuje da je u svakom momentu zna kako brzo rjesit moguci problem,jer ako ti na pari "padne pogon" triba i po nekoliko sati za ponovo ga dignit,a arapi placaju masno za najam...zato radje ka sekondo naucit posal(a i ka sekondu mi je lova prilicno veca nego ka prvom na cruiseru:p)pa onda pomalo naprid.
A i ja osobno bi se osjeca u ..rcu da "iskusni sekondi sa pare" znaju vise od mene koji bi im bija nadredjen.

Ipak smo na brodu radi love,a ne ka talijani radi "strika na biloj kosulji":udriglavom:udriglavom
BTW u Engleskoj se mozes polagat za paru ili za motor tako da ljudi ne misle da su razlike izmedju te dvi vrste pogona male.
Uostalom i neko ko je bija prvi na pari,sigurno nebi moga odma za prvog na cruisere i diesel electric pogon.

Last edited:
Alo Cruise

ma sve ja to znam. Nek si ti zadovoljan, ja sritan... I nek si dobro pazaria, meni drago!

Veliki pozdrav:uzdravlje

Kolega ne bi se slozija s ovim da nisam dobro pazaria,prvo jer nisam ima izbora
ili u nizi rank ili ostat na cruiserima,a da sam ima izbor i isa za prvog zaheba bi se samo tako,mozda mi je prvi dojam o "pogonu" malo zastrasujuci i virujem da cu te neke osnove svladat i brze nego sam na prvi pogled mislija ali sam prvi pogled prvi dan na paru od 60 bara i 500C,pumpu staru 35 god.sta je vrti parna turbina i dize tlak do 100 bara a pribacuje vodu od 100 i kusur stupnjeva....stvari koje u zivotu vidija nisam, a od prvog se ocekuje da je u svakom momentu zna kako brzo rjesit moguci problem,jer ako ti na pari "padne pogon" triba i po nekoliko sati za ponovo ga dignit,a arapi placaju masno za najam...zato radje ka sekondo naucit posal(a i ka sekondu mi je lova prilicno veca nego ka prvom na cruiseru:p)pa onda pomalo naprid.
A i ja osobno bi se osjeca u ..rcu da "iskusni sekondi sa pare" znaju vise od mene koji bi im bija nadredjen.

Ipak smo na brodu radi love,a ne ka talijani radi "strika na biloj kosulji":udriglavom:udriglavom
BTW u Engleskoj se mozes polagat za paru ili za motor tako da ljudi ne misle da su razlike izmedju te dvi vrste pogona male.
Uostalom i neko ko je bija prvi na pari,sigurno nebi moga odma za prvog na cruisere i diesel electric pogon.

nije pametovanje ali to su gluposti
diesel electric sta je to???
par generatora i azimuth thrusteri s dvi hidraulike azimutha i po dvi pitcha ako ima
radia mana 28/32 koji je na kontejerima ili 48/60 koji je na kruzerima ili na jdn
koja je razlika

Evo sam dobio informaciju da ce tokom 3 mjeseca primati kadete (njih 10 - 15) na Shella preko Globtika,a mozda i oficire pa ko je interesiran neka se javi Globtiku. Takoder sam jos cuo da primaju oficire bez obzira imate li iskustvo na lng brodovima ili tankerima. Provjereno 100 %. Sto se placa tice za treceg oficira (3000 $ permanent - znaci placen na brodu i doma, a ugovori su 4/3). Ako jos nekog nesto zanima samo pisite. Pozdrav

par generatora i azimuth thrusteri s dvi hidraulike azimutha i po dvi pitcha ako ima
radia mana 28/32 koji je na kontejerima ili 48/60 koji je na kruzerima ili na jdn
koja je razlika

Diesel Electric?Ne moraju biti Azimuth thrusteri...recimo da si na DC propulsion motorima 30-tak godina starim...preradjenim za ''Marine use''...Plakao bi tu kao struja moj srelec, plakao...

koja je razlika

Srelec,
ja sam stavija usporedbu parnih turbina sa diesel electricom i azipodom zato jer sam tamo proveo najveci dio vrimena odkad plovim.
Poanta je razlika motornih pogona i parnih pogona,sto jedno s drugim nema nikakvih poveznica i totalno su dvi razlicite filozofije.Sa obicnog motornog pogona pric na diesel electric je to sta ti kazes(osim za elektronicare i elektricare)ima par stvari za povatat koje si vise manje nabrojia pa onda razne "sitne cake",ali razlika motornog i parnog je ono sve sta si dosad zna mozes spremit u "jedan skafetin"u mozgu i zatvorit i onda otvorit novi i opet pocet od osnova(vecinom termodinamike)...

Polaganje advanced gas u Splitu(Diverso)

Polaganje advanced gas u Splitu(Diverso)

Pozdrav ekipa;

Ako tko ima 3mj. navigacije na Lng brodovima i tija bi polagat Advanced brevet,evo skupilo nas se nekoliko već u Diversa,a min. je 6.Trenutno je tečaj već počeo,kad se skupi jo?? par ljudi započet će sa novim!
Cijena je 2200kn+200kn ispit:uzdravlje

Back