Kolega ne bi se slozija s ovim da nisam dobro pazaria,prvo jer nisam ima izbora
ili u nizi rank ili ostat na cruiserima,a da sam ima izbor i isa za prvog zaheba bi se samo tako,mozda mi je prvi dojam o "pogonu" malo zastrasujuci i virujem da cu te neke osnove svladat i brze nego sam na prvi pogled mislija ali sam prvi pogled prvi dan na paru od 60 bara i 500C,pumpu staru 35 god.sta je vrti parna turbina i dize tlak do 100 bara a pribacuje vodu od 100 i kusur stupnjeva....stvari koje u zivotu vidija nisam, a od prvog se ocekuje da je u svakom momentu zna kako brzo rjesit moguci problem,jer ako ti na pari "padne pogon" triba i po nekoliko sati za ponovo ga dignit,a arapi placaju masno za najam...zato radje ka sekondo naucit posal(a i ka sekondu mi je lova prilicno veca nego ka prvom na cruiseru

)pa onda pomalo naprid.
A i ja osobno bi se osjeca u ..rcu da "iskusni sekondi sa pare" znaju vise od mene koji bi im bija nadredjen.
Ipak smo na brodu radi love,a ne ka talijani radi "strika na biloj kosulji"

BTW u Engleskoj se mozes polagat za paru ili za motor tako da ljudi ne misle da su razlike izmedju te dvi vrste pogona male.
Uostalom i neko ko je bija prvi na pari,sigurno nebi moga odma za prvog na cruisere i diesel electric pogon.