LNG brodovi

Nisan nego na Mekaines... ista ??e??ula, 266000m3, ima na??ih, sad bi triba na?? barba doć, ustvari sad je 7 balkanaca na brodu, 3 seniora uključujući mene, a ko mo?že ovo gonit nego budale... ajme ubiće me oni sa Meja??a ako ovo čitaju... ahahahahaahahahaha... :hihi:hihi:hihi

Nisan nego na Mekaines... ista ??e??ula, 266000m3, ima na??ih, sad bi triba na?? barba doć, ustvari sad je 7 balkanaca na brodu, 3 seniora uključujući mene, a ko mo?že ovo gonit nego budale... ajme ubiće me oni sa Meja??a ako ovo čitaju... ahahahahaahahahaha... :hihi:hihi:hihi

Pozdravi mi bilo koga ko je pro??le godine u ovo doba bija po Koreji u Okpu, pogotovo vjerne office loungu:uzdravlje
Studirala se LNG nauka i obuka od terca do kapetana. Q-Flex,Q-Max i RV! RVat do RVata!

Ba?? van je lipo tamo, ba?? vas briga...

A

A

Evo kad ljudi pocmu pricat pizdarije o firmi a tek se ukrcali prije par dana,
Jadrane, to sto ti pricas o Q max i flex brodima nema veze s vezon. Ali eto ti se ukrca prije par dana i vec znas kakva je firma i zasto brodi ne voze. BTW jedino shell ima Q max brodove, tako da ono sta pises ode ne stoji. Nakon tri miseca treninga ces imat malo vise tocnih podatka, a za one koje nisi siguran nemoj iznosit.

Evo napokon malo o plincugi....sto se tice TeeKay,sve je po stome....mislim ima nekih novitada....uglavnom internet radi ko puska na 4 broda od RG3 na RG2 ce navodno u prvom skveru biti instaliran....prije nekih 4 miseca su makli jednog ekstra oficira na palubi ali evo ga vec lagano vracaju nezada jer je bilo puno galame,ure u crvenome itd!!! Place nisu dirali,znaci ni gori ni doli....ugovor standarno isti!!!! Uvik se triba za nesto buniti ali necemo bas pretjerivati...
Evo trenutno smo na putu za Goldne Pass...novi terminala,tako da cemo iskrcavati nekih hmhm 12-14 dana....malo da ih napunimo gascinom!! :uzdravlje

Jadrane, to sto ti pricas o Q max i flex brodima nema veze s vezon. Ali eto ti se ukrca prije par dana i vec znas kakva je firma i zasto brodi ne voze. BTW jedino shell ima Q max brodove, tako da ono sta pises ode ne stoji. Nakon tri miseca treninga ces imat malo vise tocnih podatka, a za one koje nisi siguran nemoj iznosit.

Nemoj se ljutit Fico, Jadran je bar nešto napisa:cool:

Napisi nam ti malo svoja iskustva, da oživimo thread i diskusiju, kad već zastaje LNG u svitu, ne mora na Forumu! Evo ja upravo otkria da ima naših i na druga dva regasa (konkurentska), dakle slijedom stvari Hrvati voze sve svjetske regas brodove, i pri tom mislim i na seniore i na juniore. I to mi je nevjerovatno drago. Kad sam prije 3 godine doša na Exmara onda su nam se Belgijanci rugali i prodavali "regas pod bubrige". Danas Rvatine sve to pritišću... Doslovce sve!:uzdravlje

Idemo dalje, reka bi Ivo:D

Evo napokon malo o plincugi....sto se tice TeeKay,sve je po stome....mislim ima nekih novitada....uglavnom internet radi ko puska na 4 broda od RG3 na RG2 ce navodno u prvom skveru biti instaliran....prije nekih 4 miseca su makli jednog ekstra oficira na palubi ali evo ga vec lagano vracaju nezada jer je bilo puno galame,ure u crvenome itd!!! Place nisu dirali,znaci ni gori ni doli....ugovor standarno isti!!!! Uvik se triba za nesto buniti ali necemo bas pretjerivati...
Evo trenutno smo na putu za Goldne Pass...novi terminala,tako da cemo iskrcavati nekih hmhm 12-14 dana....malo da ih napunimo gascinom!! :uzdravlje

Evo dižu se naši na plinski pogon! Teekay je po meni odlična firma za naše, barem po ovome šta pičaju naši koji su tamo. I neka je tako. Ima li naših zapovjednika i kapa?

Last edited:
Je Fićo svaka ti stoji... inače ja pričan pizdarije nakon par tjedana otkad se ukrcan na novu firmu ??ta se uostalon vidi po mojin postovima u ove dvi godine otkad san na forumu...
Neću ulazit u Q-flex i LPG flotu od Nakilata jer tamo nisan bija, ali po ovome mome skromnom strojarskom 17 godi??njem iskustvu ove barke su ka kinder-jaja, izvanka čikolata, iznutra spakovana pizdarija, nadan se samo da ta tri miseca treninga neće na meni ostavit dublje posljedice, naime moje mentalno zdravlje je meni va?žnije od svih solada ovega svita, a ??ta se tiče točnih podataka, otvori mailove na desktopu u ovu godinu ipo dana pa ih lipo pročitaj i sve će ti bit kjaro, bez priča okolo, ili si i ti pro??a kurs korporativne religije, na mene nije ostavija trajni utisak bez obzira na sjaj reflektora... bez uvrede ikome, nekome ova kompanija mo?že bit mater, nekome maćeha...

Onda si moj Jadrane slabo cita po desktopu. BTW Nakilat je potpisa 12'godisnji ugovor s Shellom za menagement, pa one informacije kako nisu zadovoljni bas i ne stoje. A zasto brodi stoje u Fujairahu je demand a ne kako ti pises problemi.Ne zelim rec da problema nema, ali ih je puno manje nego kad su prvi brodovi izasli iz skvera, koji su bili istirani van a da nisu napravili alavija sea trial i gas trial. Tu disi sada, momentalno jedan od gorih Q maxova je upravo sto su u pocetku krcali ekipu koja nikada nije vidila LNG tanker i ekipu koja je dosla skupit bonus od 7000 USD pa dat petama vitra. Po jednom brodu nemozes ocjenjivat cilu flotu. 14 q maxova i 11 flexova ima shell u menagement, negdi ima problema vise negdi manje, ali za ovako kompleksne brodove problema ce uvik bit.

Shell kao firma nije losa a nije niti najbolja da se razumimo. Dobro je sto uzimaju ljude bez iskustva direktno na LNG. Od ove godine svi brodovi imaju internet, znaci i oil, LPG i LNG flota. Place su izjednacili tako da sada nema razlike na kojima si brodovima, sto je do cetvrtog miseca ove godine bio slucaj. Imaju puno brodova, priko 75 u menagementu tako da im treba uvik novih ljudi. Neki dođu pa odu, neki ostaju, kako se kome svidi. Place su u dolarima, solidne. Moze bolje ali moze i puno gore. Sada kada su izjednacili place bolje je ic na oil ili LPG brodove nego na Q max,flex flotu. Imas 70% vise posla, isti broj ljudi i ista placa. Najvise im fali juniorskog kadra među kojima je i struja, kojih kronicno nedostaje. Za Q brodove orginalni je bio plan imat dva sekonda makinje STCW 3rd eng, ali na samom pocetku to nisu uspili realizirat.
A sto se tice Q brodova i zasto ih dosta stoji u Fujairahu je sljedece; Qatar i Ras gas ciji su brodovi i ciji je teret jos nemaju izgrađenu infrastrukturu, tj terminali koji se grade jos nisu gotovi a postojeci terminali, vecina njih nemoze primat ovu velicinu broda te sami gas demand. Naravno, ima i nekih tehnickih problema kod nekih brodova ali daleko manje nego sto to gospodin Jadran iznosi.

Last edited:
Istina ?živa, ovo je ka autobusna stanica, na jedna vrata ljudi ulaze, na druga ??ibaju vanka... pitam se za??to...

duga je to prića na shella,od 1996 je ulaz- izlaz.gloptik je sigurno "okrenia"oko tisuću oficira u zadnju 14 godina.razlozi:od banalnih(neću nosit kacigu do neka pasu daje sendvić za obid)do famozne L klase koja je puno oficira potirala opravdano i neopravdano.post je o LNG-u i nebi dalje ??porkava.

Opet moran reć da si u pravu, ja san samo napisa da se priča da Nakilat uzima brode odma kako koji bude ready, ti kažeš 12 godina, u firmi 25... ?!?! Vidin da si puno bolje obavješten od mene, skidam kapu...
Drago mi je da takvi mogu puno više svitla bacit na ovu priču, volija bi da se još neki uključe u priču o svemu... Mene kao laiku na LNG brodima samo zanima dokad će slat ljude koji u glavi imaju mozak veličine biža i kvalitete gnjiloga kumpira, i nije čudno da im ljudi nakon učinjenoga treninga biže ća jer vide laku lovu a ništa im se ne nudi da ih se ovde zadrži, čak ni odnos (realno, on d fejs of d plejs) seniora prema firmi i ljudima i realna situacija na brodu, naravno osim spišanih papira, koji su 100% po SMS-u a 20% ne odgovaraju istini... Evo za sve hrvatske pomorce ide pisma na Radio Splitu... guštajte... :uzdravlje
A šta se tiče ovog PPE-a jedva čekan kapa ako ga ikad vidin doli u ovoj makinji pa ću isprid njega probit punin felšon ovi helmet na ovih +50, i svi recite da san needucirani balkančina ali tako je kako je.....
Es vidija kako ide Copacabana za Jadrana...

I jo?? jedna stvar koja mi je udrila u ??ufit dok slu??an utakmicu, svaka čast Shellu, i svemu napisanom dosad, ali mislin ono jel tribaju bit toliki cigani kad već tolike plaće daju, da mora?? sam sebi kupit uniformu, a to je ka obavezno nosit sa sobon na brod, alo, cila oprema 500 kuna u ? kare na Zenti, i na Jad(n)roplova su vi??e davali seniorima, sramota...:mad:

Last edited:
duga je to prića na shella,od 1996 je ulaz- izlaz.gloptik je sigurno "okrenia"oko tisuću oficira u zadnju 14 godina.razlozi:od banalnih(neću nosit kacigu do neka pasu daje sendvić za obid)do famozne L klase koja je puno oficira potirala opravdano i neopravdano.post je o LNG-u i nebi dalje ??porkava.

Daj objasni tu L clasu, o čemu je tu riječ?

@Jadran

Jadrane vjerovatno na plaći ima?? uniform bonus ili slično... Tako je i meni ode, makar je u ove tri godine, osim na naming ceremony u skveru nisam obuka... Jel tamo to oficiri nose u gvardiji i na obrocima??? Aj napi??i bogati!

Mislin da je štovani kolega mislija na Nigerijsku flotu, odnosno Bonny Gas, dakle LNG Bonny,LNG Bayelsa itd... Tamo ti je jagma ko će poć jer se priča da tamo dobro "sondavaju", Al Debeel to dobro zna...
Uniforma ti je obavezna za sve obroke, zato je ka triba imat, istina je da radnu uniformu dobiju časnici palube i kapo, ali to je samo za porat, i to se vraća nabrod kad se iskrcavaš, ostali čavlina, kupi i donesi, i ne dobiješ ništa na plaći, doduše ako si duty, moš obidvat u duty messu, ali večera je u uniformi svima... Možda je i bolje da je sam kupuješ, jer kad mi ju je Globtik '99te naplatija na plaći koštala je ka svetog Petra kajgana....

Je Fićo svaka ti stoji... inače ja pričan pizdarije nakon par tjedana otkad se ukrcan na novu firmu ??ta se uostalon vidi po mojin postovima u ove dvi godine otkad san na forumu...
Neću ulazit u Q-flex i LPG flotu od Nakilata jer tamo nisan bija, ali po ovome mome skromnom strojarskom 17 godi??njem iskustvu ove barke su ka kinder-jaja, izvanka čikolata, iznutra spakovana pizdarija, nadan se samo da ta tri miseca treninga neće na meni ostavit dublje posljedice, naime moje mentalno zdravlje je meni va?žnije od svih solada ovega svita, a ??ta se tiče točnih podataka, otvori mailove na desktopu u ovu godinu ipo dana pa ih lipo pročitaj i sve će ti bit kjaro, bez priča okolo, ili si i ti pro??a kurs korporativne religije, na mene nije ostavija trajni utisak bez obzira na sjaj reflektora... bez uvrede ikome, nekome ova kompanija mo?že bit mater, nekome maćeha...

Rusi nevajaju, bolji su indijci... eeeeeeeee

I nadalje nebuloze o Shell-u

I nadalje nebuloze o Shell-u

Mislin da je ??tovani kolega mislija na Nigerijsku flotu, odnosno Bonny Gas, dakle LNG Bonny,LNG Bayelsa itd... Tamo ti je jagma ko će poć jer se priča da tamo dobro "sondavaju", Al Debeel to dobro zna...
Uniforma ti je obavezna za sve obroke, zato je ka triba imat, istina je da radnu uniformu dobiju časnici palube i kapo, ali to je samo za porat, i to se vraća nabrod kad se iskrcava??, ostali čavlina, kupi i donesi, i ne dobije?? ni??ta na plaći, dodu??e ako si duty, mo?? obidvat u duty messu, ali večera je u uniformi svima... Mo?žda je i bolje da je sam kupuje??, jer kad mi ju je Globtik '99te naplatija na plaći ko??tala je ka svetog Petra kajgana....

@Kolega.....L-Class je bila flota od 16 VLCC-a single hull, shell-ovo vlasnistvo iz doba kad je shell ima svoje brodove, tj iz doba kad smo mi tamo poceli dolaziti u 02/1997. tamo na toj floti se vidjelo ko zna posao, ako pak ne. Dozvolit cete, stovani kolege, da medju nama ima poprilican broj blefera i mediokriteta,ili po naski ..kretena...koji samo pizde po forumu i vicu kako indijci smrde i kao su englezi govna i slicne pizdarije. U 14 godina na shella nagledao sam se nasih "prvaka svita" kojima svaki kurac smeta,legendarna je prica o dvojici juniora koji su ultimativno zahtjevali iskrcaj jer na brodu nije bilo...nutele!Dakle, malo istine,onako za promjenu...uniforma se na shellu placa iz vlastitog dzepa jer je to kod njih tradicija, naime uvrijezeno je misljenje da casnik vodi racuna o svom statusu,sto kod nas nije nikada bio slucaj, jer mi po definiciji mrzimo SVAKU uniformu. Epolete se dobijaju na racun firme.Pravilnik o nosenju uniforme je precizno definiran u IMS(integrated management System) i vrijedi za sve. Naravno, uvijek se nadje pametna balkanska glavurina koja odredi da se toga bas i ne treba pridrzavati. Nije obavezna za sve obroke, iako je ostavljeno masteru da kreire politiku, (preporuka je da se nosi za veceru i nedjeljom za rucak)takodjer dio tradicije.
Obavezno je nosenje uniforme u portu. Zakljucak je sljedeci: nama svaki kurac smeta, mi bi sve podredili svom nacinu zivota i razmisljanja,ne shvacajuci da se radi o multinacionalnoj, multi etnickoj i multi religioznoj kompaniji gdje svi imaju jednaka prava. Mi, naravno, hocemo da sve bude kako nama pase...nije li to malo balkanski BEZOBRAZNO. I na kraju, kome se ne svidja,pa ima kompanija,ko koga drzi silom na Shell-a ili pak negdje drugdje??
Mirno more i budimo sretni da ima posla......

@Odisej

Ma da se razumimo, ja potpisujem sve ??ta si ti ovdje navea... Pita sam za uniforme čisto reda radi, naime i na Exmara je policy isti, al ga se sami kapetani ne pridr?žavaju(Belgijanci), pa ga se naravno ne pridr?žaje nitko. A isto smo multi-kulti...
Da bi bija neki presudni problem da je moram nosit - ne bi!
Ista stvar vridi i za PPE (sad imamo i neke lightweight helmete, podno??ljivi su...).

Ne znam, nije thread o Shellu, al oni su među jačima po pitanju Hrvata na LNG-u, pa nije lo??e da ih "ra??članimo". Meni su uvik bili interesantni i smatram ih dobrom kompanijom, te ukoliko bi se mica odavde di jesam, radili bi samo Shell i TeeKay... Ne zbog plaće, jer to je sve li-la danas na LNG-u, nego zbog sigurnosti posla i mogućnosti promotiona...

Pitam o K-lineu i NYK-u al evo ne javlja se niko, al čujem da ih je tamo poprilično "začepilo" po pitanju promotiona. Mislim da je to smrt za sve junior oficire....

Evo ne znam jel bilo tu al cujem od kolega sa Pronava da se tamo blizi kraj. Ne znam jos sa sigurnoscu za seniore al juniori su gotovi pocetkom sljedece godine. Na liniji Bontang-Japan 6 brodova izlazi iz chartera, a uz nestasicu plina iz Bontanga i danasnju flotu novih dostupnih brodova najvjerojatnije da ovi brodi nece drzat tu liniju.
Tako da ce dosta nasih juniora sa iskustvom na market, no Globtik ce izgleda poslat sto bude moga na Shella. Valjda nece nitko bez posla ostat, drzim fige.

Pozdrav!

Postovanje,

Javljam se iz kuvajta sa Ex.RV-a.
Jucer smo probili magicnu brojku od 4,000,000(miliona) m3 ukrcanog(uskoro i iskrcanog) tereta u malo vise od sest miseci.
Od trideset brodova, do sada, na tri(10%) su bili hrvati i to samo u topu. K-line i NYK svi topisti, MOL za barbu siguram ostalo neznam(bia doma).
Place C/O (pitao):
K-line oko 6000E perm(hrv)
NYK oko(zaboravio, lako saznat) 12000S na brodu(hrv)
MOL 12000S na brodu(indijac)
GDF 6000E perm(francuz) - brod san snova al stvarno savrsenstvo!
Od zadnja cetri broda, od kada brojim (i fotografiram), tri(MOL,NGSC,NLNG) su imala internet.
RV u najmu za 160,000S dnevno(nek se ne siri okolo :))))
Najbolje iskustvo u pretakanju i razumjevanju sam imao s indijcima, a najgore sa malezijcima.

Pozdrav i do slusanja

Postovanje,

RV u najmu za 160,000S dnevno(nek se ne siri okolo :))))

Pozdrav i do slusanja

Pazi ??ta priča??, neprijatelj nikad ne spava. Zna?? da oni ne vole ni da im se destinacija spominje, a kamoli daily rate...

Znači plaće se svugdi izjednačile, sve je to u par iljada gori-doli godi??nje...

Koji GDF je bia tamo, ovaj RV ili konvencionalni?

lng/c "gaselys". francuska gradnja!

Aha, čuja san za toga... Sve si lipo izreda, pa evo i ja jo?? da napi??ena da kolege CO na Teekay imaju 6235 Eur permanent, Shell 93800US$ godi??nje isto permanent...

Sad svi znamo sve!:D

Aj hvala na informacijama, budi mi pozdravljen. Kolumna će bit napisana kad me malo uvati inspiracija... Trenutno (već godinu dana, hehe) mi nije ba?? momenat... Al otvara, pa mo?žda i otvori.

??ivia:uzdravlje

P.S. kad već nazdravljamo, meni je nevjerovatno da ti već dva-tri ugovora vozi?? taj Kuvajt, a da nisi nekoga ugriza...:hihi:hihi;)

Back