Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

ovako. upravo san sad popija kaficu sa sefon deep sea supplya, uzimaju brodove thomeu (koji ce jos kratko radit crewing samo) i osm -u. technical ce bit odavde. pita me je iman li koga za priporucit. da ne bude sad zajebancije, trazi se: barbe, kapi, cifovi, prvi makinje, sa bar 3-4 godine iskustva na offshore (AHTS). koga interesira nek mi se javi na pm. nemojte mi sad ima li za kadete, mornare, trece....mozes li me pogurat, ja bi se pribacija sa kontejnera...! gori pise lipo sta se trazi...koga interesira nek se javi.

A jebi ga ja te taman tija pitat ima li sta za nas asistente.A u ove se uklapaju Propuh,Casper,Offshore,Borac, Juka, sizif,Kotlar.Ima ih jos jedno 20-tak iz UPH sta zadovoljavaju kriterije,ajasno da ce njima Bog prvima ucinit bradu.A za ostale ako sta ostane. Mozda koje misto za kuvara.
Evala Frankie. Eto kako dobar drug misli na prijatelje.:D

evo procitah sve od pocetka do kraja i koji je va?? zaključak da li je za off shore bolje ici u nautičare ili u strojare?

Ala pitanja u tebe dobro je za svakoga tko to moze izdrzati. A lova je najaca u offshore-u. Pa tko voli neka izvoli.;)

evo procitah sve od pocetka do kraja i koji je vaš zaključak da li je za off shore bolje ici u nautičare ili u strojare?

Ja cu ti reci da nakon 14 godina ( usa u 15 :udriglavom ) po morima mogu reci da ako zelis cili zivot navigati ajde u nauticare a ako zelis navigati pa posli naci nesto doma onda ajde u strojare. To je moje skromno misljenje. A i po danasnjoj potraznji poslova mislim da je lakse upasti kao strojar

Neznam sto bi reka na ovo pitanje,
Vjecito prigovaranje, strojari da je bolje biti nauticar a nauticari da je bolje biti strojar.
Istina je da je nekad davno bilo bolje biti nauticar (odnosno lakse), ali ta su se vrimena prominila, danas strojari nadgledaju sve putem elektronike i kompjutera i sve im je automatizirano, u slucaju kvara zove se servis, ne drze gvardije i zaboli ih uho, dok su nauticari dobili sve sto sad imaju i strojari (ja na ovom brodu imam cili panel od makine ispred sebe i mogu resetirati alarmem, itd.) i ostali smo i na manuali koja se upotrebljavala prije milion godina, drzimo gvardije i maksimalno su nam smanjili casnike, pa ne mali broj puta moran biti i terco, sekondo, master, kadet, nostromo,..., a kod mene u Makini imaju kapo, prvi, drugi, treci, elektricar, mazac, engine cadet, a brod od 20 metara :udriglavom
No, slazem se u jednom, strojar je uvijek bio priznatiji posao i cjenjeniji, i uvik se vise trazilo strojare nego nauticare i uvjek se vise cjenilo strojare (kao pametniji su, a dosta je pogledati, recimo, mene i Frenkija, pa da se ta teza pobije) :uzdravlje

Ma tko ne dr?ži gvardije... 4 radi?? 8 slobodan plus prekovremeno kada uleti nema dana off nema praznika i tako 4 mjeseca. To za servis se donekle sla?žem ali ipak zbog stednje se i to sve vise re?že. Npr idemo u dry dock lifeboate nece dirati jer to moze posada popravit a ono safety moli boga kada spusti tender da ga mo?že dignut nazat, a kada zahladi ni jedan nece da upali itd itd...
I to da je bolje biti nauticar. Mislim svaka vama cast ali ja nebi nikada htio bit nauticar. Ja sam zadovoljan sa makinjom.:cool: Pozdrav.

Neznam sto bi reka na ovo pitanje,
Vjecito prigovaranje, strojari da je bolje biti nauticar a nauticari da je bolje biti strojar.
Istina je da je nekad davno bilo bolje biti nauticar (odnosno lakse), ali ta su se vrimena prominila, danas strojari nadgledaju sve putem elektronike i kompjutera i sve im je automatizirano, u slucaju kvara zove se servis, ne drze gvardije i zaboli ih uho, dok su nauticari dobili sve sto sad imaju i strojari (ja na ovom brodu imam cili panel od makine ispred sebe i mogu resetirati alarmem, itd.) i ostali smo i na manuali koja se upotrebljavala prije milion godina, drzimo gvardije i maksimalno su nam smanjili casnike, pa ne mali broj puta moran biti i terco, sekondo, master, kadet, nostromo,..., a kod mene u Makini imaju kapo, prvi, drugi, treci, elektricar, mazac, engine cadet, a brod od 20 metara :udriglavom
No, slazem se u jednom, strojar je uvijek bio priznatiji posao i cjenjeniji, i uvik se vise trazilo strojare nego nauticare i uvjek se vise cjenilo strojare (kao pametniji su, a dosta je pogledati, recimo, mene i Frenkija, pa da se ta teza pobije)
pinel u sake, i ne resetiraj nista.

Ma o cemu raspravljate, nevalja bit ni jedno ni drugo....da san onda zna sta sad znam prije bi bi pekar nego mornar/motorista...

Casper
Ma ne tra?ži se uvik vise strojara ča je vi??e brodova sa makinom ali bez timuna nego ča se zadnjih 50 godina u prosjeku upisivalo 30-50% manje strojara nego nautičara i zato si ti Caspere dobija monitor od makine na mostu jer ako ne bude vi??e strojara da more?? ugasiti alarm dok ne dode neki servis iz porta.

3rd officer

3rd officer

Title: 3rd Officer â?? Brazilian Visa / National
Role: 3rd Officer - Brazilian Visa / National

We are looking for a 3/O for a Seismic survey vessel currently working offshore Brazil.
Candidate must have either a Brazilian Passport or a valid Brazilian Visa.
Preference will be given to people who have previous experience on Survey vessels.

Please send CVs to: ryan@nautech.co.uk

Position: Marine Engineer

Job Order ID: 777 Country: KAZAKSTAN
Street: N/A Employment Type: Full-time;Part-time;Contract
Posted Date: 11/1/2010 Number of position: 2
Function Note:
JOB DETAILS

To ensure all Company marine assets such as IBEEV's, Living Quarters, TR Barge and IPs are kept in a state of operational readiness through oversight of the subject asset marine management contracts and to provide oversight of the planning and execution of all related MAJOR maintenance activities in respect of the subject vessels engineering and structural systems.

*
* Duration: 12 months (renewable) Rate of Pay: $350 - $450 GBP per day of work (subject to change)

RESPONSIBILITIES

The job holder will report directly to the "Marine Assets Superintendent."

The job holder is responsible for:

To ensure that the subject Contractors complete and record all relevant planned maintenance activities and provide all required reports, inventories etc. to Company as required by subject Contracts.

To ensure that Company assets and their systems are maintained, operated and managed by Contractors in accordance with manufacturers and/or Company requirements.

*
* Ensuring familiarity with all aspects of installed machinery and equipment, vessel operations and modes of deployment of all Company owned marine assets
* Ensuring that all mechanical engineering systems are maintained by Contractor in an operable state and report any issues effecting the readiness of the vessel to perform its functions to the Head of Marine Assets Superintendent
* Ensuring the proper input to the Department to ensure Contractors execute schedules and maintenance activities (with particular reference to spares inventory, consumable supply, annual statutory inspections and major overhaul requirements)
* Provide feedback to the IBEEV project team in Gdansk regarding improvements in design and operation of this prototype vessel through the Head of Marine Assets and Technical Compliance Advisor
* Review and approve dry-dock specifications for company assets
* Ensuring the planning and scheduling of running and maintenance tests for machinery and structures by CONTRACTOR
* Providing oversight major Maintenance activities (when required) and ensuring that Company Marine Assets maintenance requirements are clearly understood by the subject CONTRACTORS
* Ensuring that all Client and Statutory safety requirements observed in the planning and execution of all Operation and Maintenance activities
* Ensuring that appropriate feedback is received from the relevant CONTRACTOR personnel involved in the Operation and Maintenance activities
* Compiling, completing and submitting all necessary reports and documentation concerning the technical aspects of maintenance relate to Company marine assets
* Assist CONTRACTOR in developing and implementing equipment operating logs
* Contributing to the development and updating of a formal MMS for company marine asset systems Provide technical assistance to CONTRACTORS as necessary

Requirement Note:
REQUIREMENTS

*
* Certificate of Competency in an appropriate Marine Engineering Discipline
* Appropriate STCQ 95 Marine Certificates
* Minimum 10 years experience as Engineer with 5 as 2nd / Chief Engineer
* Candidate must have an in depth understanding of Diesel and electric drive trains
* Candidate must have practical experience in fault finding, maintenance and repair of Marine Mechanical equipment
* Candidate must have ability to create precise technical reports and scope of works
* Candidate must have ability to develop and implement planned maintenance procedures
* Candidate must have crowd control / crisis management course would be an advantage
* Candidate must maintain and monitor maintenance budget
* Knowledge of relevant international and local codes and standards pertaining to role
* Computer literacy
* Language Skills - Fluent English (written and spoken)
* Good communication skills, both oral and written, including the ability to write effective reports
* Self starter skills, who is able to effectively deliver works against agreed targets
* Ability to work in team environments, communicate, understand and work within the dynamics of a multi functional and multi location environment
* Capacity to integrate himself within a foreign international and national staff
* Ability to lead and coach foreign international and national staff
* Problem solving and analytical skills
* Strong commitment to safety
* Supervisory abilities
* Date of Birth Availability

Title: 3rd Officer â?? Brazilian Visa / National
Role: 3rd Officer - Brazilian Visa / National

We are looking for a 3/O for a Seismic survey vessel currently working offshore Brazil.
Candidate must have either a Brazilian Passport or a valid Brazilian Visa.
Preference will be given to people who have previous experience on Survey vessels.

Please send CVs to: ryan@nautech.co.uk

a moj romi koje ti pizdarije pisec
brazilska viza radna je teza nego americka za dobit i to za pop...
njihov pasos jos teze jedino ako se skompas s kojom brazilkom a i onda ce ti proc koja godina dok ne dobijes papire bez pasosa...

taj brod radi doli i moraju imat odredenu ljudi nacionalnih zato je to tako
to nije za strance tj cro

a moj romi koje ti pizdarije pisec
brazilska viza radna je teza nego americka za dobit i to za pop...
njihov pasos jos teze jedino ako se skompas s kojom brazilkom a i onda ce ti proc koja godina dok ne dobijes papire bez pasosa...

taj brod radi doli i moraju imat odredenu ljudi nacionalnih zato je to tako
to nije za strance tj cro

Tako je nisam tija prije pisat nista,ali i ako imas brazilsku vizu neces moc radit dole ako nije izvadjena bas za kompaniju na koju ides radit.Sto bi u prevodu znacilo ako imas vizu koju si izvadio za Shella(jako popularno u zadnje vrijeme),a zelis ic radit za Tide watera(bljak) to ne bi islo. Vrijeme trajanja dobivanja vize prosjecno izmedju 2 i 3 mjeseca,s obzirom da Brazilci traze i broj krvnih zrnaca,ime kucnog ljubimca,zenine plodne dane i slicno. Znam da ce se javit i oni koji su je uspjeli izvadit i u 10 minuta ali meni se nigdje nije zurilo jer sam je vadio pod motom joj sto volim ovaj rezim para ide, a ja lezim.
A ako se budes skompava sa kojom Brazilkom dobro pripazi na STD ili ti ga po nasu SPB.

Last edited:
Frankie je u pravu procedura je izvadit njihovu vizu imaju raznoraznih da ih nazoven gluposti s ton vizon jos uz sve te formulare i pitanja u detalje nakon sta ti je odobre vizu moras se vratit u Brazil u roku 90 dana tako da bi ti viza uopce vridila (znaci tribas bit cesto u Brazilu).
Isto tako triba se regisitrirat u policiji nekoj njihovoj federale u roku 30 dana od prvog ulaska od kad dobijes vizu pa onda otise svih prstiju itd...

I bas gledan to sta je reka Frankie na mojoj vizi pise za koga radis jer u tom slucaju oni daju garant letter za tvoju vizu u mom primjeru charter je Petrobras pa sad neznan jeli moguce otic radit za drugu firmu osim njih a bas i mene zanima, a mislin da se niko nece javit da je uspija izvadit u 10 min...

Last edited:
Pozdrav svima,pročitao sam ba?? sve vezano za offshore i velika mi je ?želja to radit.Ali nazalost nemam iskustva...Trenutno sam zaposlen i radim za??titu od odrona na planinama,busenje stijena,postavljam skele,radim na alpinistickoj opremi tj.na visinama itd.Stalno sam na terenu,al kako sam rekao zelja mi je otic radit na platformu.Ozbiljan sam sto se tice posla i znam sta je radit po 12 sati i biti na terenu,slao sam vec cv na par adresa ali nista.pa eto moje pitanje je ako netko zna gdje bi mogao najlakse upasti bez iskustva nek napise...
i hvala unaprijed od jednog slavonca!!

Pozdrav svima evo odradia san kadeturu i polazen porucnicki 9 miseci kadeture san odradia na LNG-u a ova 3 miseca na Brodospasa na suplajerima sad me zanima jel mi se ta tri miseca priznaju kao neko iskustvo u offshore. Bili me koja firma strana primila s obzirom na ova tri miseca???

Back