Neznam sto bi reka na ovo pitanje,
Vjecito prigovaranje, strojari da je bolje biti nauticar a nauticari da je bolje biti strojar.
Istina je da je nekad davno bilo bolje biti nauticar (odnosno lakse), ali ta su se vrimena prominila, danas strojari nadgledaju sve putem elektronike i kompjutera i sve im je automatizirano, u slucaju kvara zove se servis, ne drze gvardije i zaboli ih uho, dok su nauticari dobili sve sto sad imaju i strojari (ja na ovom brodu imam cili panel od makine ispred sebe i mogu resetirati alarmem, itd.) i ostali smo i na manuali koja se upotrebljavala prije milion godina, drzimo gvardije i maksimalno su nam smanjili casnike, pa ne mali broj puta moran biti i terco, sekondo, master, kadet, nostromo,..., a kod mene u Makini imaju kapo, prvi, drugi, treci, elektricar, mazac, engine cadet, a brod od 20 metara

No, slazem se u jednom, strojar je uvijek bio priznatiji posao i cjenjeniji, i uvik se vise trazilo strojare nego nauticare i uvjek se vise cjenilo strojare (kao pametniji su, a dosta je pogledati, recimo, mene i Frenkija, pa da se ta teza pobije)
pinel u sake, i ne resetiraj nista.