Tidewater

Caspere ne govorin o aramco firmi nego o brodovima koji rade za njih. I sta se tice plaće zapovjednika na dp2 ahtss se kreću od 800 do 850 dolara. I sumnjam da ko plaća vise.

Mogla bi biti istina da ima 800 dolara ako je brod Norveski a radi za Aramco (na primjer), onda ovo sto ti pricas nema nikakave veze sa Aramcom, jer posadu brodova koji rade za Aramco placa brodovlasnik a ne Aramco.

Meni su nudili 500 dolara permanent (pricam o samom Aramcu a ne o brodovima koji rade za njih), a i davno sam prestao vjerovati u bajke sto se pisu po forumima o ciframa, a i vidim sam, dnevno dobijem po 10-tak ponuda za posao, i malo mi je cudno da me bas ta ponuda od 800 dolara zaobilazi vec 8 godina, jedino znam za jednog prijatelja koji je dobio 750 dolara u North Sea i to preko Azare, drugi nisu bili ni blizu, najcesce se radi o 600 - 650 dolara i manje, kad pricamo o PSV i AHTS.

Mislim, nisam ni ja od jucer, a bar sam ja tip koji kopka i zna kako doci do informacije i ponude.

Ali neka tebi Bog da i 1000 dolara na dan i svim ostalima, medjutim ja cak ni za tu lovu nebi isao na Aramca, vjeruj mi.

Last edited:
Evala svima,

prvo primjedba opet se vadi ona stvar iz gaca i baca po stolu za izmiriti.

A sada nazad zasto se javljam:

Napisa sam Vam kako je na TDW ovdje u Aramca, sto ja vidim i kako ljudi dolaze na brod i pricaju.
TDW ured uvjetuje oficalima dnevnice s Aramco approved statusom.
Zato se spominje (bar u mom odgovoru) Aramco, jer TDW placa prema stupnjevima.

Drugo velicina i duzina su nekima ovdje opsesija, jedan besplatan savjet nije vazno koliko znas i vridis nago koliko se uspijes prodati.

Sto se tice Aramco direktno posla, bio u Londonu 2012 na razgovoru, na stolu bila ponuda 240 000 godisnje, 42/21.
Ostale benificije necu pisati, lin sam. Nisu me primili i meni je zao jos i danas.

Ocijenu kvalitete Aramco flote i posade - (-2), prema mome razmisljanju idealno mores im cjeli dan prodavati muda za bubrige.

Placa zapovjednicima na AHTSS, PSV DP2 kontrakt = TDW - 750, Rawabi 800/850.

Na MSV i DSV neznam pa necu bucati.

Na kraju da ga i ja izvadim na stol = 750 ovdje, u Nord Sea nudeno oko 400 BF dnevno (u prosincu).
Dok neko ne ponudi 900 ja ostajem ovdje

Eto caspere tako je kako ti je reka mali Luka tako da se niko ne razbacuje s ciframa i nisu nikakve bajke nego Aramco toliko plaća. A sta tebe zaobilaze takve ponude mozda ne ispunjavas requirement za dp 2 contracted ahtss masters.

@mali Luka & ivicast1,

Nitko ne mjeri ode duzinu i kome je veci, stvar je u tome da sam ja odavna gledao Shrek 1, 2 i 3, Toy Story 1, 2, 3 i Princess and the Frog.
Kako bi rekao Mirko Filipovic, "sta vidis onog Supermana na televiziji i sad on leti?" :D

Ja Vam zelim jos vise uspjeha i jos vecu zaradu.

I da, ne ispunjavam requirement za DP2 AHTS jer nikad nisam ni bio na njima.

Zivi Vi meni i veseli bili i uvijek na Aramca navigali.

PS. Ja u Kope Vi u Spade, ja o Aramco-u i njihovim brodovima a Vi o TDW u charteru za Aramco ili nega druga kompanija u njihovom charteru.
Ja necu svog na stol, meni dosta ovo sto imam, dok ne nadjem bolje ;) ali Aramco siguro nece biti.

Last edited:
Caspere sokole lipi,

naporan si do zla boga - nebi te tija imati u familiji, samo kontrestavanje.

Poslusaj T.B.F. "Uvik kontra".

A u prilogu ponuda Aramca 2012 i interview booking za istu.ARAMCO interview offer July, 2012.jpg

Sto si tebi nudili ne znaci da nama ne nude vise - a ti se zapitaj zasto je tako?

I na kraju TDW me placa, a ARAMCO uvjetuje sto trebam zadovoljiti da me prihvate.

Caspere sokole lipi,

naporan si do zla boga - nebi te tija imati u familiji, samo kontrestavanje.

Poslusaj T.B.F. "Uvik kontra".

A u prilogu ponuda Aramca 2012 i interview booking za istu.View attachment 3324

Sto si tebi nudili ne znaci da nama ne nude vise - a ti se zapitaj zasto je tako?

I na kraju TDW me placa, a ARAMCO uvjetuje sto trebam zadovoljiti da me prihvate.

Pa jebem te ....... necu Boga (ovo "jebem te" nije bilo upuceno tebi),

Lipo pise "Barge Master" aloooo, jel uopce znas koja je razlika izmedju Barge / Flotela / Jack Up / Drill / DSV / ROV i PSV - AHTS,

Koji ku*ac me jebete vec 3 dana, ja govorim o PSV i AHTS a vi o Bargama, Space Shuttlevima i ostalo, sve osim onoga sto vas ja pitam, a ja vas pitam za PSV i AHTS, necu pricati o Bargama, DSV, Drill, ROV, Dredgerima, jer nemam pojima o tome i znam da su place tamo vece (neznam za dredgere, jer cuo sam da su manje)

Meni su nudili za PSV/AHTS, a Bogami kad vidim koliko vam trebam crtati da nesto objasnim, istina je da odem u kabinu i jos jace tucem glavom u zid, jer da sam ja poceo u offshore prije 26 godina a ne prije 8 godina, po onom sto vidim od velike vecine offshorovca, i po svom znanju, ZNAM da bi do sad bio vlasnik neke Drill Kompanije, u najmanju ruku bi bio CEO u Noble, Ocean Riga, Transoceana ili slicnih.

Majko moja, majko moja...., sutite i nemojte nista pricati ispred poslodavca, drzite tu lovu koju imate i kad vas nesto pitaju samo odgovarajte sa Mhmmm, Mhmmmm, jer ako odgovorite, otklonice se svaka sumnja.

Last edited:
Nije tebi lako, ali radi moga mira da ti stogod i odgovorim.

Nisam siguran jeli ti to mene brumajes ili stvarno guras svoje i ne cujes i ne vidis nikoga.

Pitanje je bilo stanje s placama na TDW (globalno smanjenje dnevnice cijena ulja, TDW stock itd).

Ja odgovorio sto ima/ja znam na TDW - Aramco area.

Ti se uvatija sto je Aramco approval (zali Boze posli 26 godina na offshoru da tribas pitati), i da si to odbija 500 dnevno na AHTS/PSV za Aramca.

ARAMCO NEMA AHTS/PSV U VLASNISTVU ??? (alo 26 godina)

Odgovorija ti da sam bio na interview isto u Londonu (ko je spominja AHTSS/PSV??? - opet vidis/cujes neke stvari kojih nema posli 26 godina)

Pises da je placa 350 eura na AHTSS/PSV (reka ti covik posli 26 godina), lipo ti napisa sto je placa ali ti izgleda ne cujes.

Na kraju jos jedanput:

- U Saudiskoj Arabiji dnevnica zapovjednika od 550/600 do 800/850 na AHTSS/PSV.

- 550/600 brodovi u carteru bez DP kontrakta
- 600/700 brodovi u carteru DP1 kontrakt
- 700/850 brodovi u carteru DP2

gore je dnevnica zapovjednika na TDW, Hadi Hammam, Zamil, Rawabi, Swire.

Ja stvarno ne razumim sto tebi nije jasno pa da si u offshoru i 3 miseca

Lip pozdrav i pusti glavu na miru nije ona kriva

Tablete protiv malarije

Jeli kod TDW u Angoli obavezno uzimanje tableta protiv malarije?
Da li oni daju na brodu tablete ili ih triba ponit sa sobon?

hvala

Ma koja malarija,4 godine sam provea u Soyu u,nemaš brige oko tog + sta stalno zaprasuju bazu.
U Luandi ih isto nema,ne truj se bezveze.

Ja bi to uzeja koji put cisto da bude tragova u krvi nedaj boze sto radi osiguranja ali inace bizin od toga ka i vrag od tamjana...malarija ima miljon vrsta a ako te posere nema lika za to...sve drugo je prevencija.

Ne isplati se, treba ih piti stalno i početi znatno ranije. Nuspojave su: sljepoća, ludilo i sl. Ima viÅ¡e vrsta malarije, a tablete "Å¡tite" od nekoliko. U biti ne stvaraju imunost nego samo pripremaju organizam za efikasniji medicinski tretman.

Ja ih nikada nisam uzimao. Uzeo bih jedino u situaciji da se nalazim u području gdje u krugu od par 10aka kilometara ima zaraženih, a na radnome mjestu ima komaraca. U takvoj situaciji joÅ¡ nisam bio. Ili ne bi bilo zaraženih, ili bi bili dovoljno daleko da nema komaraca. Malarija je sezonska bolest i vezana je za kiÅ¡na razdoblja.

Na vlastitu odgovornost pijes ili ne pijes, nema treceg, ako ne pijes onda se zastiti losionom ili necim drugim protiv komaraca, ako pijes onda imas neku preventivu ako je dobijes, sve u svemu treba se paziti sa ili bez tableta.
Ne slusas nikog, da ili ne, a kad potpisujes papire za TDW tamo se moras izjasniti, oces piti ili neces, pa kompanija zastiti sebe a ti kako znas.

Na svom brodu ja imam tablete za tretman (nemam za preventivu) kao i malaria test kit.

Last edited:
Ne isplati se, treba ih piti stalno i početi znatno ranije. Nuspojave su: sljepoća, ludilo i sl. Ima viÅ¡e vrsta malarije, a tablete "Å¡tite" od nekoliko. U biti ne stvaraju imunost nego samo pripremaju organizam za efikasniji medicinski tretman.

Ja ih nikada nisam uzimao. Uzeo bih jedino u situaciji da se nalazim u području gdje u krugu od par 10aka kilometara ima zaraženih, a na radnome mjestu ima komaraca. U takvoj situaciji joÅ¡ nisam bio. Ili ne bi bilo zaraženih, ili bi bili dovoljno daleko da nema komaraca. Malarija je sezonska bolest i vezana je za kiÅ¡na razdoblja.
Ma ja to nebi pija ali ovo je bilo pred inspekciju iz firme...a veca je vjerojatnost da ces sredit jetru od malarona nego dobit malariju

Na vlastitu odgovornost pijes ili ne pijes, nema treceg, ako ne pijes onda se zastiti losionom ili necim drugim protiv komaraca, ako pijes onda imas neku preventivu ako je dobijes, sve u svemu treba se paziti sa ili bez tableta.
Ne slusas nikog, da ili ne, a kad potpisujes papire za TDW tamo se moras izjasniti, oces piti ili neces, pa kompanija zastiti sebe a ti kako znas.

Na svom brodu ja imam tablete za tretman (nemam za preventivu) kao i malaria test kit.
Losioni, pesticidi po kabinama, dugi rukavi itd. se podrazumijevaju. Ne samo radi malarije, nego i vlastitog komoditeta.

Nego zanimljivi mi ti papiri za TDW. Jeli to pri ugovoru ili je u pitanju papir koji se potpiše na brodu? Nije isto, možeš biti premiješten i sa broda na brod.

Tidewater

Ovako triba bi dobit tablete u bazi ili na brodu. Ja ti savjetujem da ih ne pijes iz zdravstvenih razloga. I nemogu te tablete zastit od malarije. Tko ti kaze drugacije laze.
Lipo lagani dugi rukav pokoji sprej autan i nema straja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Losioni, pesticidi po kabinama, dugi rukavi itd. se podrazumijevaju. Ne samo radi malarije, nego i vlastitog komoditeta.

Nego zanimljivi mi ti papiri za TDW. Jeli to pri ugovoru ili je u pitanju papir koji se potpiše na brodu? Nije isto, možeš biti premiješten i sa broda na brod.

Ja sam to dobio prije nego sam isao na brod, a znalo se u koju areu idem, odnosno 2600 Angola.

@Shaby
Zavisi to u bazi, nekima ponude nekima ne, normalno da se malarija ne moze sprjeciti, jer je uzrocnik parazit, tablete samo umanjuju simptome da se tjelo lakse nosi sa uzrocnikom a parazit zauvijek ostaje u tjelu, organizam se vremenom nauci zastititi i drzati ga pod kontrolom i to je to.

Last edited:
Ljudi cuvajte se malarije , nama je u Kwanda bazi-Soyo Saipem umra indijac 2011 i od tada su svi poceli koristit sprejeve i mrize za spavanje ...
Bilo je i dosta slucajeva kod crnaca ali su njih manje vise izvlacili u bolnici, uglavnom jako je opasno!

Back