Tesko u Angolu

patong

New member
Evo za ekipu offshorovce ako mozda neznaju pocelo je bit vise zaj... za doc u Angolu problemi s vizama po novom zakonu da vride samo 72 sata o ulasku u zemlju pa smo ode svi malo zapeli pa cak sta neka saznanja kazu na jednom drill shipu je zaustavljen posal posada se pobunila nsu smjene dosle +15 dana dodatno a evo i ja jos u iscekivanju kazu znat ce se kroz ovi tjedan sta je s prvim vizama.
Nadam se da sam pomoga malo.
Pozdrav

Evo ja taman iden iduci tjedan u bec po vizu.
Za nas balkance se sad tamo izdaju i vride samo 72 sata,ako se ne udje u angolu u roku 72 sata od izdavanja pusiona.
Ja npr neman letova direktnih nakon sta mi daju jer su svi bukirani i moran prenocit u johannesburgu 24 sata.
i minjat 5 aviona.
Jaoooo :(

Ja san se skapula na vrime, ali san onda upa u jos veca g..a u Brazilu. Tako da uvik od gorega ima gore. Sve zavisi i koji agent ti hendla Vize. Ja sam sa Panalpinom ima uvik problema, onda su prebacili na Getmu i to je sljakalo puno bolje.

oduvik je s Angolom bija problem i zastoj ali na izlasku.Vidim da su se sad pobrinili da je i ulazak nocno mora. Iskreno ne bi ima nista protiv da svaki put moram prije u Bec po vizu pa onda ne uspit uc unutar 72 sata pa opet po vizu.To bi bila divota.

ja sam dosa iz Angole prije misec dana i izasa sam bez problema premda Panalpina uvik nesto usere....
A sad mi javljaju moji sa broda doli bas u vezi tih viza da nesto nije u redu ali ne znaju ni oni sami šta jer sekondo šta je sa mnom bija evo je vec misec ipo duze od ugovora doli , ne šalju mu smjenu , a drugi iz mog grada je isto skoro misec ipo produzija, nema smjene...

Ja triban sad brzo ići doli a nista jos ne znam od firme mi niko ništa ne javlja , ka da je sve u redu....????? pa sam malo zbunjen ...
Ako imate kakve informacije volija bi ih ćut od vas: šta se to dogadja doli ?????

Pozdrav,
evo ja idem za Angolu, doduse brodom iz Konga, ali moja zamjena treba doci u Angolu, a i ja takodjer nakon mjesec dana. Po mojim saznanjima, viza traje 72 sata, ali ne od trenutka izdavanja, nego od trenutka vazenja, sto ce reci da ce ti vizu izdati tako da vazi od dana kada imas prvi let iz Zagreba, Splita/Trsta, inace nema smisla (ako imas smjenu u ponedjeljak, znaci vizu mozes podici najkasnije u petak, ne vjerujem da ambasada radi vikendom). Za Hrvatsku je nadlezna ambasada u Becu, no nije mi jasna procedura izdavanja... moze li se sve obaviti postom (DHL-om), ili barem jedan dio, ili se sve mora raditi osobno. Takodjer - "criminal record" - potvrda o nekaznjavanju - treba li je prevesti na engleski ili portugalski jezik? Koliko trtaje procedura? Oko ovoga bi mogao pomoci Sizif... pa Sizife, ako citas... please.... hvala.

Hvala kolega na objašnjenju.....samo ne znam kako će ovi moji iz firme na to reagirati.

A kad ti ideš i jesi dobija vizu i da li si iša sam po nju ?

Hvala kolega na obja??njenju.....samo ne znam kako će ovi moji iz firme na to reagirati.

A kad ti ide?? i jesi dobija vizu i da li si i??a sam po nju ?

Ako se ovo odnosi na mene... jos uvijek sam na brodu, ali me muci Litvanac koji treba doci, a i kad budem "vadio" vizu kako ce to sve biti. Trazio sampomoc od agencije, medjutim... vikend je... :udriglavom

Dakle
Ima li ??ta novo u vezi viza za Angolu...ja evo jo?? nism o??a a triba sam već ići prije 8 dana.....eni njuz plizzz:kafa:kafa

Ja idem 16.11. u Bec po vizu kako za sada stoje stvari,izvadio potvrdu o nekaznjavanju i mora se prevesti na portugalski,ispuni se aplikacija i ostalo ce mi firma srediti,kada budem znao nesto vise najvim...

Dakle
Ima li ??ta novo u vezi viza za Angolu...ja evo jo?? nism o??a a triba sam već ići prije 8 dana.....eni njuz plizzz:kafa:kafa

Jebate ti vec ides, A ko da smo se jucer sreli. Ja evo jos 25 dana i doma. A stas stara poslovica kae dok nekom ne smrkne drugom ne svane :hihi

Pozdrav

Ortalano, ja ne iden doli ali san danas cuja proceduru. Ide se u Bec po vizu i leti za Angolu. Nikakvih problema vise nema. Prijatelj mi ide za Bec 16-oga i to je sta su mu danas rekli u 3 ure. Znaci frisko. Dobija je i one aplikacije za ispunit.

Plus ova potvrda sta je Kile reka. Ima bit da ce oni skupa put doli. Ta potvrda se u Splitu ima privest na 2 mista. Na jedno je gotovo isti dan (350kn) a na drugo za 2-3 dana (250 kn). Imena mista mi nisu ostala u tikvi. Nije bilo vise mista, fali megabajta

Last edited:
Jebate ti vec ides, A ko da smo se jucer sreli. Ja evo jos 25 dana i doma. A stas stara poslovica kae dok nekom ne smrkne drugom ne svane :hihi

Pozdrav

E moj Dalmos
Jos se prije ti vratit nego ja otić....stvarno ne znam sta se dogadja na ovoj mojoj firmi da se toliko ceka za ići radit a uvik govore da im fali ljudi.....triba sam ici do 15.10. i lipo planira za doc doma bar za novu godinu a sad vako ce me tokat i Bozic i Nova na brodu....
Jes vidija kako vrime leti kad si konstruktivan na brodu i vridan ka sta si i ti sam.....hehehehe:p:p:p

Ortalano, ja ne iden doli ali san danas cuja proceduru. Ide se u Bec po vizu i leti za Angolu. Nikakvih problema vise nema. Prijatelj mi ide za Bec 16-oga i to je sta su mu danas rekli u 3 ure. Znaci frisko. Dobija je i one aplikacije za ispunit.

Plus ova potvrda sta je Kile reka. Ima bit da ce oni skupa put doli. Ta potvrda se u Splitu ima privest na 2 mista. Na jedno je gotovo isti dan (350kn) a na drugo za 2-3 dana (250 kn). Imena mista mi nisu ostala u tikvi. Nije bilo vise mista, fali megabajta

HVALA VAM SVIMA NA ODGOVORIMA
Samo me zanima jo?? jedna stvar a to je ova potvrda o neka?žnjavanju....ja je imam na engleskom jer sam to pravija za brazilsku vizu...e sad jel to vridi i za ovo ili triba ka ??ta je Kile napisa na portugalski prevest ????? :(:(:(

Jeli netko zna moze li hrvat trazit priko ambasade u Beogradu izdavanje vize za Angolu ili se mora ic striktno priko Beca? Hvala

Jeli netko zna moze li hrvat trazit priko ambasade u Beogradu izdavanje vize za Angolu ili se mora ic striktno priko Beca? Hvala

Kad sam ja radija ulaznu vizu za Angolu,iz nekog razloga u Becu ambasad nije radila i tili su me pribacit u Beograd,Svicarsku ili London,sve je bilo odbijeno i mora sam cekat Bec.
Sad bi postavija jedno pitanje svima nama ii upravi.
Dali postoji mogucnost da se posalje u ministarstvo nekakvi sluzbeni dopis i da se pokusamo izborit za drugu putovnicu upravo iz ovakvih razloga,ja sam bija zaglavija u Angoli tri miseca cekajuci vizu,sad je jos gore jer imamo ljudi koji cekaju po sest miseci,cak su i Kanadani dobili drugu putovnicu kad su objasnili razlog,s drugom putovnicom idu doma i stoje dok im viza ne bude gotova,a to zna potrajat,mi nemamo drugu pa cekamo ovde.
Dali se nesto moze napravit po ovom pitanju.
Hvala

Back