Malo o nasi se busaju
Malo o nasi se busaju
Jer i meni su uvik govorili di je 1 Hrvta dobro je di su 2 odlicno a di su 3 ajde ca odatle. Ja na firmi sad i sta je vise nasih koji dolaze sve je vise posla jer se busaju jacu jacu a prije je sve bilo laganini. Pa onda ostaju duze od ugovora pa firma posli razmislja da i nama produzi ugovor. Najgori smo sebi i kraj.
Pozdravljam
Ne znam sto bi trebalo značiti kad ka?žete da se nasi busaju ja cu,ja cu.
Ja sam na NCL-u zadnje dvije godine(vidi post pod putnicki/ncl),a prije toga sam proveo tri godine na MSC-u (isto putnicki).Kad usporedjujem organizaciju rada,ne moze se naci poveznica posebno za elektro depart.Ovdje makar svi imaju strogu podjela obaveza,pa nema izvlacenja to nije moje isl.
Dobro znate kakvi su Skandinavci,posebno ovi sa 60+starosti i 20+ godina na firmi.Kada ti isti samo sjednu i popune work reporte u AMOS,a da se nisu udostojili niti baciti pogled na opremu,ne znaci da drugi koji to odrade (i vise od vizualnog check-a) rade vise i podizu presiju.
Treba li spominjati njhove klompice i ciste overall-e.Ja se u klompama ne bi usudio spustiti niz skale u stroj, a ne nesto vise.
Znate dobro sto obavljaju electrical za stroj i automation engineer,to jest kakvi su opisi njihovih radnih mjesta u SEMS-u.
Ja konkretno moram obavljati kompletne overhaul-e elektrohidraulickih ventila,sto su nekad prije prebacili sa 2nd-a na nas.Nitko mi ih ne nosi
do radione,a bogami niti nazad na poziciju.
U pitanju su Pleiger (EHS sistem) ventili ako je tko upoznat.
To sto 80% kvarova jesu curenja brtvi klipova i sl.,odnosno nimalo elektricni problemi nije bitno.Takav te posao doceka pa ga se ti rijesi kad su ga svi prije tebe na toj poziciji obavljali.I to onda nije nasi se junace, nego prihvati ili otidji.Moj kombinezon ne izlazi cist i netaknut svaki dan iz strojarnice ili radione.Drugacije mi ne moze biti (bar na ovom brodu-SUN).
Kad bi se pozvao na SEMS ne znam bi li me itko shvatio ozbiljno.
Meni el. motore ne dizu i rade Filipinci,a da je samo prijavim report.Vise sam iznio rotora iz strojarnice za izmjenu lezajeva vlastitim rukama (i uz pomoc drugih kad treba naravno),i sam dovrsio posao nego ovaj moj Norwegin (drugi electrical) u cijelom svom zivotu (a stariji je 35 godina).Mozda grijesim ali covjek samo drka kompjuter.
Vama to ne treba pojasnjavati,vidjeli ste i sami,mozda i vise nego ja.Ali nije fer generalno reci nasi se busaju.Svi bi mi rado odsjedili veci dio vremena kad bi to bilo moguce,ali znamo dobro da to nije bas lako.Naime samo Skandinavci prosjede i do 1.5 h na coffe time (sve do rucka),dok drugi ipak nesto(uglavnom) odrade u tom periodu.
Sto ne znaci da se ponekad ne snadjemo.No onda se kamufliramo(kao da se bas ne vidi),dok se oni setkaju u uniformama.