Evo najprije pozdrav svim istomisljenicima a tebi Dalmos svaka cast,drago mi je sta si tako uporan i predan.Samo istraj,a znan da ti nije lako.Nisan se dugo javlja ali pokusavan pratit kad mogu.Nebi puno generalizira,samo da osvrt da se nismo bojali 91-e kad smo stvarali ove sta nas sad harace,i dok su nam bake u Skabrnji davale kruha ispod peke oni su kusali poZG restoranima.Ako se ko siti pok.Bike Popovica ili pok.Zutog iz Varosa znat ce o cemu govorim.Nisan nikad bija u nijednoj stranci a i neman namjeru,moja stranka je bila i ostat ce Hrvatska.
Nikad nista od nikog nisan trazija a da san puno,da san godinu svog zivota ,sa svojon puskon i pistoljen kojeg san kupija na crno u Sawanahu prije negoli je pocelo u Sloveniji i iskrca se u Kopru.Izgubija posa i ratova godinu dana.Znan da nisan jedini i zato ovo pisen.
Nikad nista nisan trazija ,ni dobija za uzvrat.
Porez im necu platit,dosa mi neki papir,o med.plovidbi.Iskida odma uredno,pa ako triba u przun nek me uvale ,ja san spreman odma s aerodroma ali in ga necu platit iz principa i nije me straj nikoga.Sta se prosvjeda tice ako nebuden ja ice otac ,zena ,dica ,punac i punica ,zetovi i surjaci a bogami i svi prijatelji koji me znaju .Bit ce nas ,ne brinite.
Ka sta san reka nisan bija u nijednoj stranci ali pristupam odmah ovoj udrugi iz moralnog nacela,i sta god triba pomoc ili ucinit ako mogu tu san.
Triba tome Sukeru neko stat na rep jer tesko je s njima kad se oni uvate fotelje,isti ka i moj skolski kolega koji radi u L.K. Split ,onaj sta van pecatira matrikule,meni osobno samo uzme matrikulu i ne pita nista ,samo izbuba,moga san bit i 5 godina vanka,zato sta zna di san bija kad je grmilo.Decka prije mene je gnjavija po ure za iskrcajne liste i da mora doc 10 dana po iskrcaju.Eto takva van je nasa pravna Drzava.Samo sta vidin razliku kod njega ka i kod Sukera sta idu godine masne naslage su mu vece.Mali Suker,rekli bi.
E nece mene takvi zajebavat.Sta me ne more slomit samo me cini jacim ,stara je uzrecica.
U Crnu Goru se necu prijavljivat niti im granicu pric dok san ziv,osim ako me brod ne dovede,ko zeli nek izvoli ja ne zamjeran ali nemogu zaboravit sta su nam cinili.
Ukratko jos jednom samo dobronamjeran savjet,Dalmos ovo si poceja,sad vodi i dalje,molaj te Svaline i Brazadure,stari su to lisci sa puno kupljenih utakmica u nogama.Pametan si ne daj se priveslat.
Ima nas dosta,a vidin svakim danom sve vise,vazno je ostat i opstat neiskvaren,ne tribaju nam stari sarlatani ma sta oni cinili ili glumetali.Imamo dobre temelje i na njima se more dobro radit.
A sve one koji nisu dali glas ili glasali za clanarinu molim da to ucine
Jos jednom srdacan pozdrav svim ljudima dobre volje