Msc

Da da jasno. A eto bili ste na MsC pa znate koja je to prljava politika iz Sorrenta, al kako god. Puno ke tu nelogicnosti, treci palube nezna di ga udara, ima posla da bi moga 24 sata na dan radit, uvale mu rifere da gleda svaki dan popodne, sve prearr papire, rote, medicina i jos pun k toga, ima dnevno poslat 10 mailova a nesmi mu se desit da slovo falije,. 8 portova u 10 dana, to je 16 manovri,.. Luda kuca.. I onda kad ljude odbiju potpisat rest period, kad pocmu zvat ITF na brod.. Mozda se opamete

Radio sam na toj firmi i vise od ovog sta si ispricao.., imao sam jednom cetiri porta za isti dan - partenca Ancona, zatim Koper, pa Trieste i arrival Venezia zadnji pilot 21:00h, i vezali se oko pola noci. Za sve porte sam spremao dokumente iskljucivo ja, primao vlasti ja sam, nije commandant htio da ih vidi. Zatim, bio sam na timunu i telegrafu u manovri.., spremao most za partencu i gasio sve na most po dolasku u porat etc.

A poslije dosle picke sa kuverte za Marconiste pa sad cmizdre kako puno rade.., a dok sam ja to radio sve sam onda su govorili kako je najbolji poso na brodu posal Marconiste..,

Ko vas yebe sad.., da'bog'da vas jos i yebali.., to ste zasluzili!!!

Ima li i jedan treci takav da je odradio priko 300 manovri na timunu?

Uvijek su me piloti pohvaljivali i davali ocenku 5 (odlican).., ottimo timoniere/grazie - posebno u Veneciji.., ja ufatim timun dolje na ulazu Malamocco pilot se zaprica s barbom.., ja vozin sam.., tek bi se sjetili ispred veza u Mestre da su na brodu i dali bi mi prvu komandu.

Jos su me slali da zapisujen kontejnere 4 ure na kuverti, kad smo u portima bili..,

Seme im yeben!!!

Last edited:
Mislim da moj post od prije da ce se ode svasta cinit dolazi na svoje...

Znaci , kako razumijem rasulo sa tim placama i podjelama posla .
Posto si upucen ,tvoj savjet da li dolaziti na tu firmu a oni koji jesu tamo da li da ostaju ?
i ovo sa nostromima , mehanicarima i kuharima , stvarno im skidaju place ? Jer tamo su oni dugi niz godina bilii medju najjacima placama . Jace od trecih i elektricara .
Cisto iz znatizelje .

Last edited:
Radio sam na toj firmi i vise od ovog sta si ispricao.., imao sam jednom cetiri porta za isti dan - partenca Ancona, zatim Koper, pa Trieste i arrival Venezia zadnji pilot 21:00h, i vezali se oko pola noci. Za sve porte sam spremao dokumente iskljucivo ja, primao vlasti ja sam, nije commandant htio da ih vidi. Zatim, bio sam na timunu i telegrafu u manovri.., spremao most za partencu i gasio sve na most po dolasku u porat etc.

A poslije dosle picke sa kuverte za Marconiste pa sad cmizdre kako puno rade.., a dok sam ja to radio sve sam onda su govorili kako je najbolji poso na brodu posal Marconiste..,

Ko vas yebe sad.., da'bog'da vas jos i yebali.., to ste zasluzili!!!

Ima li i jedan treci takav da je odradio priko 300 manovri na timunu?

Uvijek su me piloti pohvaljivali i davali ocenku 5 (odlican).., ottimo timoniere/grazie - posebno u Veneciji.., ja ufatim timun dolje na ulazu Malamocco pilot se zaprica s barbom.., ja vozin sam.., tek bi se sjetili ispred veza u Mestre da su na brodu i dali bi mi prvu komandu.

Jos su me slali da zapisujen kontejnere 4 ure na kuverti, kad smo u portima bili..,

Seme im yeben!!!

Malamocco port control this is m/w MSC Ruby do you read me on channel 16 ;-)

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

Malamocco port control this is m/w MSC Ruby do you read me on channel 16 ;-)

Još se sjećam i toga.., morao sam i na VHF raditi.., pa mi je ostala frazeologija u sjećanju.., ha ha ha.

Compamare Trieste, da MSC Ruby, siamo partiti da Trieste, sbarco pilota alle ore 18:00. Previsto arrivo Venezia alle 21:00h.., siamo 22 a bordo, merce vari.., carico pericoloso.., rimanenze aqua ed olio..,

Ja bi to ispalio odmah u jednom dahu.., a onaj o'tamo - "MSC Ruby, ricevuto, grazie, saluti e buon viaggio!"

etc.

Još se sjećam i toga.., morao sam i na VHF raditi.., pa mi je ostala frazeologija u sjećanju.., ha ha ha.

Compamare Trieste, da MSC Ruby, siamo partiti da Trieste, sbarco pilota alle ore 18:00. Previsto arrivo Venezia alle 21:00h.., siamo 22 a bordo, merce vari.., carico pericoloso.., rimanenze aqua ed olio..,

Ja bi to ispalio odmah u jednom dahu.., a onaj o'tamo - "MSC Ruby, ricevuto, grazie, saluti e buon viaggio!"

etc.

On bi ti rekao grazie capitano ;-) Kada sam bio na nekom skolovanju u skoli "Francesco Morosini" ona smo obilazili te compamare.....

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

Pozdrav ljudi.
Imam intervju, odnosno test za kadeta palube u Beogradu za MSC. Ima li potencijala da od toga nesto bude? Papire su uzeli, rekli da radim medical i zakazali mi test.

Pozdrav svima,

U skorije vrijeme sam uspjesno pobjegao s ove firme kao sekondo palube. Ne znam sto bih ijednom mladom covjeku rekao osim da ako nema drugih izbora da bira MSC. Jedina sreca je to sto jos uvijek ukrcavaju kadete ali dok dodje kadet do pristojne plate ima muda da mu otpadnu. Posao treceg palube je posao svega i svacega sto nece kapetan i c/o da rade plus navigacija,medicina, riferi, pre arrical i arrival papiri plus standby za sta god njima treba u porat. Ne daj Boze pokazes li da znas nesto vise ili se kojim slucajem razumijes u kompjutere ? Poginuo si. Plate su sad takve da nikad ne znas na koju platu ides sledeci ugovor. Ugovori 6+15 dana -1 mjesec ako njima odgovara ali to nikad nije tako, najbolje prolaze kuferi koji stoje po 8+ mjeseci.

Hvala im i da se ne moramo druziti vise

Oko 7500 eura, ugovor kao i svako 6 mjeseci, u gvardiju je. Navodno suskaju da ce vratiti bonuse od Nove godine +1000 c/o i +1500 barbi

Pozdrav!
Da dignem temu iz mrtvih, kakvo je stanje trenutno na MSC?
Cujem da su i povecali plate, da terco ima 5000e, sta je sa ostalim rankovima?

Ovi iz Beograda krcaju samo ex yu oficire i nizu posadu. Dok npr kiparski menadzment krca ex sovjete, fipie indijce itd..

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poštovanje,
objašnjeno mi je da ce na ugovoru biti plača u $ a da cu dobiti istu cifru u € na bankovni racun.
Može netko ovo potvrditi ili reci svoje iskustvo?

Back