LNG brodovi

Malo transparentnosti u pogledu placa:

LNG primanja C/O:

Exmar conv. +/- 7,500 E, rv +/- 9,500 €, rv (Cgo/Off) +/- 10,500 € na brodu (belg.pool)
K-line +/- 6,000 € permanentno
NYK oko (zaboravia) 12,000 US$ na brodu
MOL 12,000 US$ na brodu (indijac)
GDF 6,000 € permanent (francuz)
Teekay 6,235 € permanent
Shell 93,800 US$ godisnje

Za nastavak bih molio samo provjerene informacije, postojece ne mijenjat vec samo nadodavat.
p.s.nemam na tipkovnici znak za Euro(iman u mapi al mi se ne kopa) pa ko ima volje nek promine.
p.s.2 u zagradama navest nacionalnost ako nije hrvat
p.s.3 nadam se da nikom nece smetat:uzdravlje

Last edited by a moderator:
Shell- nas primo, jer svaka nacija ima razlicitu placu i CO imaju do 100 000 tisuca godisnje, ovsno koji bonus primaju. ono navedeno je minimalna, tj. bez bonusa, breveta i ostalih stvari koje su ukljucene u placu.

Shell- nas primo, jer svaka nacija ima razlicitu placu i CO imaju do 100 000 tisuca godisnje, ovsno koji bonus primaju. ono navedeno je minimalna, tj. bez bonusa, breveta i ostalih stvari koje su ukljucene u placu.

Evo najpreciznije informacije u svezi primanja za C/Off i 2/Eng:

1) Osnovna placa - 93606 Usd cca 7800 usd mjesecno
2) Dodatak na "superior" certicate - 1800 usd godisnje
3) Performance bonus(za one koji su vise od god dana na firmi
0%- average performance
1% - good
2% - very good
3% - excellent

Ovo se odnosi na postotak godisnje place isplativ mjesecno pro rata

4) Godisnji performance bonus - do 2500 Usd

Ukupno najveca moguca primanja za ovaj rang:

93606 + 1800 + 2808 = 98214 USd : 12 mjeseci = 8184 Usd mjesecno
(po danasnjem tecaju 5930 Eura...ala ovo u stvari varira:-)
+ maximum 2500 usd jednokratnog bonusa plativo 01.04. svake godine
(ovo dobiva 10% najbolje rangiranih casnika)

Eto, valjda ce nekom pomoci da se odluci...

Mirno more

Ocu li ja edit ili cete vi.
ako ja oce li bit u redu od 93800 do 98214us$(ovisno o bonusu)

btw hvala shellu:uzdravlje. poziv pronavu, golaru, hoeghu, v-shipu i ostalima, potvrda nyka.

V ship 18000 USD samo na brodu. Ugovor 3on 3off

Evo najpreciznije informacije u svezi primanja za C/Off i 2/Eng:

1) Osnovna placa - 93606 Usd cca 7800 usd mjesecno
2) Dodatak na "superior" certicate - 1800 usd godisnje
3) Performance bonus(za one koji su vise od god dana na firmi
0%- average performance
1% - good
2% - very good
3% - excellent

Ovo se odnosi na postotak godisnje place isplativ mjesecno pro rata

4) Godisnji performance bonus - do 2500 Usd

Ukupno najveca moguca primanja za ovaj rang:

93606 + 1800 + 2808 = 98214 USd : 12 mjeseci = 8184 Usd mjesecno
(po danasnjem tecaju 5930 Eura...ala ovo u stvari varira:-)
+ maximum 2500 usd jednokratnog bonusa plativo 01.04. svake godine
(ovo dobiva 10% najbolje rangiranih casnika)

Eto, valjda ce nekom pomoci da se odluci...

Mirno more

Odiseju, sve potpisujem, samo mala ispravka, godisnji najveci iznosi 3000 USD i to za ovu godinu. A sta ce bit dogodine bumo videli.

Last edited:
Malo transparentnosti u pogledu primanja

LNG C/O:

Exmar conv. +/-7,500 €, rv +/-9,500 €, rv (Cgo/Off) +/-10,500 € na brodu, 3 months on/off (belg.pool)
K-line +/- 6,000 € permanentno, 10 weeks on/off
NYK oko (zaboravia) 12,000 US$ na brodu, ??/??(mislim 4on/off)
MOL 12,000 US$ na brodu, 4 months on / ?? off (indijac)
GDF 6,000 € permanent, 10 weeks on/off (francuz)
Teekay 6,235 € permanent, 3 months on/off
Shell od 93800 do 98214us$ godisnje (ovisno o bonusu), 3 months on/off
V ship 18,000 US$ na brodu, 3 months on/off

Za nastavak bih molio samo provjerene informacije, postojece ne mijenjat vec samo nadodavat.
p.s.1 u zagradama navest nacionalnost ako nije hrvatsko
p.s.2 nadam se da nikom nece smetat:uzdravlje

Last edited:
@Marlboro

Ajde kad već a?žurira??, ja isto mislim da na Mitsuia na?? primo ima dosta vi??e od Indiosa. Ja se sićam nekih cifri od 11-12000 Eur na brodu u svoje doba... E sad kako je danas ne znam...

Nek ljudi napisu iz prve ruke, ne bi svasta pisa, jos cekam nekoga da mi ispravi nyk. postajem zaboravan - godine.

Ujedno pozivam dobronamjernike s ostalih firmi da se ukljuce:mad:.

Shell i TK ugovori za ChOff su 3 on/off, toleriraju se i varijacije na temu, npr. 2.5/2.5, po dogovoru dvojice na rotaciji.

Na Shella po novome svi seniori imaju pravo dogovorit bilo koju rotaciju od 2 do 4 miseca, bez uplitanja kompanije, al ne ide, čavlaje se jedan drugoga nemilo, kako će to funkcionirat boga pitaj...

Malo transparentnosti u pogledu primanja

LNG C/O:

Exmar conv. +/-7,500 €, rv +/-9,500 €, rv (Cgo/Off) +/-10,500 € na brodu, 3 months on/off (belg.pool)
K-line +/- 6,000 € permanentno, 10 weeks on/off
NYK oko (zaboravia) 12,000 US$ na brodu, ??/??(mislim 4on/off)
MOL 12,000 US$ na brodu, 4 months on / ?? off (indijac)
GDF 6,000 € permanent, 10 weeks on/off (francuz)
Teekay 6,235 € permanent, 3 months on/off
Shell od 93800 do 98214us$ godisnje (ovisno o bonusu), 3 months on/off
V ship 18,000 US$ na brodu, 3 months on/off

p.s.1 u zagradama navest nacionalnost ako nije hrvatsko
p.s.2 nadam se da nikom nece smetat:uzdravlje

Last edited:
Shell i TK ugovori za ChOff su 3 on/off, toleriraju se i varijacije na temu, npr. 2.5/2.5, po dogovoru dvojice na rotaciji.

Navea bi da je isti slučaj i na Exmara, tolerira se(ja sam ove godine radia i 2 i 2ipo, zapravo tri nisam jo?? ni odradia...), sve po dogovoru, a upravo sam ovih dana dogovoria i rotaciju za sljedećih godinu dana, opet sve puno 2-2 ugovora, da zaminimo raspored za Novu(ove ja, dogodine on + po pola lita svaki)... U mom slučaju je dobro ??to rotacija ziđa kuću, pa zajeba nema:D:D:D + je na??a Rvatina i ljudina...

Marlboro ovo tebi ne igra, al ti si ionako u rajskom rasporedu za odlika??e;)...

Navea bi da je isti slučaj i na Exmara, tolerira se(ja sam ove godine radia i 2 i 2ipo, zapravo tri nisam jo?? ni odradia....

pazi se na povrat p. macane!

suska se da exmar ide na 2/2, navodno su na nekom brodu(:hihi) ovo lito imali rotaciju 1.5/1.5, kolegijalna solidarnost je urodila plodom pa su se s drugih brodova pobunili........

Last edited:
pazi se na povrat p. macane!

suska se da exmar ide na 2/2, navodno su na nekom brodu(:hihi) ovo lito imali rotaciju 1.5/1.5, kolegijalna solidarnost je urodila plodom pa su se s drugih brodova pobunili........

Posla sam ti PM... pa ja mislim da je 2ipo-2ipo idealno. ovo sa 3-3 jednostavno ne igra, jer uvik je neko nagužen... Pa mislim nema teorije da bi ja sad pušia 5 novih godina ili tri lita zaredom zato jer se neko "namistia" na te datume i kao neće da minja rotaciju - što je i razumljivo, al brate... (svaka sličnost sa stvarnim osobama je namjerna:o:))

Sa 2ipo se to izbjegava... A najbolje je ako se možemo dogovorit ovako ko ja i Ujokita...

Koliko offtopica to je za ne virovat. Ni L od tih LNGjeva samo pare,pare i opet pare. A ja mislija naucit malo te LNGije kako bi danas sutra isa tamo umisto u penziju.

ne zelim se natezat al tema je LNG brodovi. Buduci da sve navedene firme imaju veze s tom vrstom brodova stvarno ne vidim cemu zuti karton.

Koliko offtopica to je za ne virovat. Ni L od tih LNGjeva samo pare,pare i opet pare. A ja mislija naucit malo te LNGije kako bi danas sutra isa tamo umisto u penziju.

Pa Frankie ti bi triba znat da je na LNG brodovima uglavnom PARA! Sad ne??to izmi??ljaju ovi iz Katar gasa sa diesel electricom, al bit LNG-a je PARA! Dakle pričanje o PARI je u samoj sr?ži LNG-a. Nije off topic:o

,ali ja do sada nisam steka dojam da se ljudi tamo ubivaju od posla.

Ovisi koji ljudi i ??ta se gleda pod posal... Velike su razlike od firme do firme, broda do broda, situacije do situacije... nije isto jel brod radi, sidri, naviga, u portu, itd... Jel novi, stari, LNG-c, RV, Q-flex, Q max... Jesi na Shella, Exmara ili Golara.. Jesi s na??ima, multi kulti ili sam sa Turcima... Isto tako OGROMNE su razlike u poslu različitih rankova, a opet sve to ovisi o situaciji i trenutku...

Ja na ovim brodovima u?živam, a ba?? da se ne radi ni??ta - ne bi se slo?žia ni pod razno...

Back