Naime imam urođenu manu tj Sferocitozu ili Hemolitičku anemiu i silno želim otic na brod i to sto prije pa me zanima ako postoji neki Pomorski zakon ili neki pravilnik di pise sta i kako te s kojim sve urođenim manama i bolestima pomorci mogu bezbrižno navigat. ...dobija san informaciju da necu moc "dokopat" se broda zbog te sferocitoze ? pa vas molim ako ima ikakav savjet ili cak neku slicnu pricu da podjeli sa menom . Unaprijed Hvala
p.s. stvarno neznan di bi stavija ovu temu .ako je na krivome mistu molim moderatore da je premjeste ! Hvala
Odgovor ti je vrlo jednostavan. Narodne novine 111/02(clanak 16 pod g) Pravilnik o utvrđivanju uvjeta zdravstvene sposobnosti članova posade pomorskih brodova i brodova unutarnje plovidbe te Narodne novine 93/2007 (clanak 17 pod g)PRAVILNIK
O UTVRĐIVANJU UVJETA ZDRAVSTVENE SPOSOBNOSTI ČLANOVA POSADE POMORSKIH BRODOVA, BRODICA I JAHTI
Trajnom zaprekom za rad na brodu kod prethodnog zdravstvenog pregleda, bez obzira na vrstu službe i radno mjesto, smatraju se:
g) kronične anemije, koagulopatije, druge teže kronične bolesti krvi i krvotvornih organa,
Zaj mi je sta ce ovo bit razocaranje ali ako je zelja toliko velika da si spreman privatit rizik mogu ti rec da je i hepatitis na toj listi,a pola nas ima C!? I sad se postavlja pitanje u cemu je kvaka??? Moras bit kreativan, i ides na brod bez greske cak i ako ti fali noga.
Last edited: