• Raspored Ispita

Breveti za polaganje ispita chief officer iznad 3000 BT

nexus-st

New member
Evala ekipa, evo vrtia po forumu, mmpi.....nista nisan uspia nac samo neke priloge :D

Pa bi molia ako ko zna da napise koji su uvjeti/breveti potrebni za polaganje kapetanskog.....jer nigdi nisan uspia nac sta to sadrzi prilog D27, G6 ilitiga koji vec......

Bolje se snalazin s prilozima kao sto su salata uz meso, blitva uz ribu, crnega i bilega vina :cool:

Pa eto ako ko zna nek udijeli svog iskustva i znanja!

Fala lipa

d6c - arpa
d20 - medical care
d45 - brm
d47b - nekakvi leadership

:uzdravlje

kapetanski u splitu - dječja igra :kafa

D47

D47

Sad po novome, a u biti otpočetka je to u zakonu samo se nije primjenjivalo, nemože se dobit upravljački d47b bez radne d47a potvrde. Takvu informaciju su mi dali u atlantisa i ssm-a. Ako neko ima drugačiju informaciju cjenia bi. Hvala

Članak 20.

(1) Svjedodžbu o osposobljenosti za prvog časnika palube na brodu od 3.000 BT ili većem (STCW II/2), stječe pomorac koji:

– posjeduje svjedodžbu iz članka 17. ovog Pravilnika,

– je odsluÅ¡ao i položio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučiliÅ¡nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćani najmanje sadržaji iz dijela A-II/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A2 ovoga Pravilnika, ili

– je zavrÅ¡io preddiplomski sveučiliÅ¡ni studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu A-II/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A2 ovoga Pravilnika,

– ima Potvrdu o osposobljenosti – Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja na upravljačkoj razini,

– ima Svjedodžba o dopunskoj osposobljenosti – Pružanje medicinske skrbi na brodu,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS),

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a,

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C7 ovog Pravilnika,

– ima najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.

(2) Svjedodžbu iz stavka 1. ovog članka može steći i pomorac koji:

– posjeduje svjedodžbu iz članka 17. ovog Pravilnika,

– je zavrÅ¡io srednjoÅ¡kolsko obrazovanje nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A1 ovoga Pravilnika i prilagođen programu iz dijela A-II/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A2 ovoga Pravilnika

– je zavrÅ¡io posebni program obrazovanja iz Priloga B1 ovog Pravilnika, koji se provodi na visokom pomorskom učiliÅ¡tu,

– ima Potvrdu o osposobljenosti – Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja na upravljačkoj razini,

– ima Svjedodžba o dopunskoj osposobljenosti – Pružanje medicinske skrbi na brodu,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS),

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a,

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C7 ovog Pravilnika

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.

(3) Prije pristupanja posebnom programu obrazovanja iz stavka 2. alineje druge ovog članka, pristupnik mora imati najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima.

(4) Svjedodžbe iz stavka 1. i 2. ovog članka imaju valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

130 28.10.2013 Pravilnik o zvanjima i svjedod?bama o osposobljenosti pomoraca

Sad po novome, a u biti otpočetka je to u zakonu samo se nije primjenjivalo, nemože se dobit upravljački d47b bez radne d47a potvrde. Takvu informaciju su mi dali u atlantisa i ssm-a. Ako neko ima drugačiju informaciju cjenia bi. Hvala

U Zadru izgleda da se može dobiti u AdriaLibar na Uskoku. Jer san ja dobia to prošli misec.
U biti ja san reka da želin se riÅ¡iti svega Å¡to mi triba ili će mi tribati i ona mi je rekla da postoji d47a i d 47b. Na moje pitanje da mi objasni razliku i Å¡to bi meni tribalo kazala je da je d47a samo za terce, a za sekonde i viÅ¡e da je d47b. Å to meni nije imalo nekog smisla ali san isto odsluÅ¡a ovu d47b ilitiga Human element, leadership and management at the management level jer san računa kojeg ću vraga sluÅ¡ati radnu razinu kad će mi opet za polagati za čifa tribati upravljačka.
Onda nakon par dana mi kaže kolega da je pita u kapetaniji Å¡to je s tim i da mu je tamo rekla ženska da za obnoviti OOW unlimited bravet triba imati radnu a za chiefa i zapovjednika upravljačku, i onda je nekako ispalo da ja sa upravljačkom ne mogu obnoviti moj bravet za deck officera Å¡to je besmisleno, al je stvar u tome Å¡to valjda nisan smija dobiti ni ovu upravljačku bez radne ali eto jesan. Å to će na kraju biti, neznan, jer ni oni samo valjda joÅ¡ neznaju Å¡to i kako dok to malo ne profunkcionira.
A za ovo sprječavanje onečiÅ¡ćenja su mi rekli u kapetaniji da to joÅ¡ nikom nisu izdali taj bravet, da je dovoljno imati navigaciju, i to se smatra ok.

Tako je i meni receno. Za C/O brevet treba radna razina, a kasnije kad se C/O brevet zeli izmjeniti u M/U treba upravljacka. Tocno tako su rekli i frendu u Splitu koji je htio C/O brevet izmjeniti u M/U ali kako je polagao jos po starom, mora poloziti BRM i upravljacku razinu ovog gore navedenog ...

Kakva su vasa iskustva u vezi polaganja kapetanskog u Zadru. Koliko ste se spremali i iz kojih materijela ste ucili teoretski dio? Dali k postoji neka skripta sto se tice teorije ili ste ucili sve iz kniga? Koliko su korisne i koliko traju konzultacije koje se odrzavaju u zadru?
Lijep pozdrav i zahvaljujem

Nisam siguran. Ja sam morao ici polagati taj Leadership i izvaditi Environmental prije kapetanskog jer su oni uvjet i predaju se zajedno sa prijavom (ako se dobro sjecam) ...

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Back