Pitanje

xoox

3rd mate
Pozdrav,

kolegi na brodu fali 10 dana do 6 miseci, (zadnja prilika za smjenu jer je sljedeca za 4 miseca). Sad kako to funkcionira, da li more u matrikulu upisati vise, samo kako ide dalje sa papirima?

tenk ju

Upise u matrikulu 10 dana vise i kad prode tih 10 dana dode na kapetaniju i prijavi se.

ju velkam

Klasična glupa situacija u kojoj je bilo već dosta njih. Nekad to nije bio problem (u ona stara vremena bez prijava i svega ostalog). Danas treba dobro razmisliti. Može se datum iskrcaja ostavit prazan i "pritajiti" doma deset dana. Ali ako netko želi provjeriti nema Å¡anse sakriti stvarni iskrcaj. Ponavljan. ...ako netko baÅ¡ želi. Putem putnih detalja, letova, shiptrackinga i svega ostaloga. A onda jbga kakav je to brod di je smjena sada pa za četiri mjeseca opet? Da mene osobno pitaÅ¡. ...onda ne. Bolje istina kakva god bila nego riskirati. Ali svak zna svoje.

Dalmos.....to nije baÅ¡ najbolje. Nikad ne znaÅ¡ Å¡to se može desiti u deset dana. Zamisli da si netko upisao iskrcaj s Concordie tjedan dana nakon one tragedije i ima toga danas dosta. Hoću reći. ...ili pusti otvoreno i budi s nekim u kontaktu na brodu (mail....) pa tek onda upiÅ¡i. Iako ponavljam.....oprez danas

Dalmos.....to nije baÅ¡ najbolje. Nikad ne znaÅ¡ Å¡to se može desiti u deset dana. Zamisli da si netko upisao iskrcaj s Concordie tjedan dana nakon one tragedije i ima toga danas dosta. Hoću reći. ...ili pusti otvoreno i budi s nekim u kontaktu na brodu (mail....) pa tek onda upiÅ¡i. Iako ponavljam.....oprez danas

Dobra je i tvoja Edvine samo zavisi oce li kapetan ostavit otvoreno i jel viruje clanu posade koji se iskrcaje. Sta se tice nesrice (kao Costa C) a jebiga ako je takvi baksuz onda nema sta rec. jer kad bi tako razmisljali onda niko nebi letia avionom nakon ovoga sta je napravia ovi svaba. Ili na kraju krajeva neka ostane 4 miseca jos ako zeli sve po PS-u.

Je imaÅ¡ pravo.....bolje da barba ostavi prazno....agenciji reći da ne prijavljuje iskrcaj u sistem LK i čekati tih deset dana. Obavezno se sve mora poklapati i matrikula , i prijava i dnevnik kadeta i sve sve. Pod uvjetom da je sve ok i da nitko ne provjerava.
Pazi. ....reci frendu da mu poslijedica da ga skinu more biti ajme bolje ne pomislit (neprizavanje navigacije, zabrane polaganja klase itd). Čak i same agencije će jako jako nevoljko pristat na tu igru (neke uopće i neće kao ZMS), jer je i njima velik rizik ako se otkrije da su dio igre.
Čuj.....sve duže Å¡to mislim o tome ja ne bi lagao. Već kao kadet ostao na brodu ili doma sa onim Å¡to sam odradio.
ImaÅ¡ ljudi kojima fali do 183 par dana i skloniji su ostat nego riskirati. A ponavljan ovisi na kojoj agenciji ili kompaniji si jer i oni neće samo tako u risk.

A slusaj mozda je najbolje doma i uvatit tih 10 dana na nekoj obalnoj i sve rjeseno na cist racun i mirnu savjest.

P.S
Ako je priko agencije nece mu niti jedna agencija koja je u sustavu ministarstva to napravit jel moze izgubit dozvolu.

Back