P & I Clubs

dome

New member
Osnovno znam za osugaranja za brodove,za podrtine,??ta već osiguranje čini...
Sad zanima me kako neko osiguranje npr. Steam Mutual ima rating ?:rolleyes:
Tko mu ga daje,i kako se vidi "kvaliteta" odnosno rating nekog osiguranja?
Jer i njih netko pretpostavljam provjerava...
Molim vas da mi to nnetko objasni...:uzdravlje

Osnovno znam za osugaranja za brodove,za podrtine,??ta već osiguranje čini...
Sad zanima me kako neko osiguranje npr. Steam Mutual ima rating ?:rolleyes:
Tko mu ga daje,i kako se vidi "kvaliteta" odnosno rating nekog osiguranja?
Jer i njih netko pretpostavljam provjerava...
Molim vas da mi to nnetko objasni...:uzdravlje

Mislim da ti to MKa njinorgo moze najbolje objasniti :uzdravlje Mozda ima i drugih naravno ali mozda ne pisu toliko koliko Manji. On ima cudan nacin pisanja ali covik ce rado pomoci svima i ne triba ga shvacati lose. A da ima prakse i iskustva ima i to triba cijeniti

jeben ti maninjorga i njegov stil pisanja! grez do bola..ko je taj lik uopce??
momak pazi..p&i - protection and indemnity. sta je to? sudari, nasukanja, bunker spill, ozljede posade...itd, itd. za stvari ka havarije imas H&m - hull and machinery... znaci... ovisno o velicini broda, ti placas godisnju premiju, recimo za vlcc je oko 200 - 220 K na godinu. ako ti se dogodi koja pizdarija, premija dogodine skace. isto tako, ne placaju svaku stetu, ovisno o ugovoru, minimum ti bude 150 - 250 K. ispod toga, nista , ti placas. ovi sta pitas, nisu bas najpopularniji, imas skuld, swedish club, british club, newcastle... i jos par. popija san malo..necu vise, nemoj se idit. ako sta jos triba..pitaj, ali cekaj do sutra

Evo ti je barba Maninjorgo ukratko sve reka.Ako te zanima opsirnije, imas na Pomorac net-u pod downloads pa skini:"Pomorske havarije i osiguranje"(dio 2,poglavlje 18.2 Osiguranje odgovornosti brodara).

Sve to znam,nema mi kod Pavića ??to mene zanima;znaći tko daje njima rating(P&I klubovima) pri tome da mi tko ka?že lipo; malo laićki objasniti AAA,AA,CCC....:kafa

Također i "Statement on the rating of the insurance institution":hihi

Last edited:
Dragi moj,ja sam samo stavio link da i drugi vide,to ??to si ti malo hm....
tvoja stvar.....:udriglavom

Dragi dome imas u gradskoj knjiznici ili na pomorskom sveucilistu, knjiga ti je transportno osiguranje autor drago pavic, na 50 str o tim klubovima, samo trebas uzet i procitat, pukla mi je glava o njima dok sam ih nedavno odgovarao na ispitu...

Hvala,mislio sam da mi netko mogao reći u par crta,ćini mi se da nitko nije bio dobar s tom materijom...:o

Evo ti doli pa mores zamoliti čovika kad ti je to tako bitno.
Petar Kragic(Tankerska plovidba)Legal/Insurance Director
+ 385 23 202 261
+ 385 98 207 683 petar.kragic@tankerska.hr
Čovik ti je predsjednik Hrvatskog udru?ženja za pomorko pravo i jedan od vodećih Hrvatskih stručnjaka za pomorska osiguranja,bivsi direktor UK P&I cluba.

Back